По случай Националния празник на Република България – 3 март

...
По случай Националния празник на Република България – 3 март
Коментари Харесай

Лауреат на варненски оперен конкурс Art Stars – Звезди на изкуството участва на концерт в Малта

По случай Националния празник на Република България – 3 март в гр. Валета – Малта се състоя оперен концерт. Събитието бе проведено по самодейност на Малтийско-българския кръг. По време на концерта публиката се наслаждения на осъществяванията на Деян Костадинов (бас), Джеймс Аджус (баритон), Андриана Йорданова (сопрано) и София Нарманиа (пиано) с творби от международната оперна класика и на български композитори. С възторг и музи участниците пяха " Хубава си моя горо “, а българско дете рецитира " Аз съм българче “.

Оперният артист Деян Костадинов получи опцията да взе участие на този концерт като премия за оценката си на варненския оперен конкурс " Art stars – Звезди на изкуството “, обезпечена от Малтийско – български кръг и връчена от Андриана Йорданова, член на журито на същия конкурс и участник в този концерт.

Присъстваха представители на малтийски институции, измежду които министърът Стефан Дзринцо Адзопарди, членове на българската общественост, голям брой малтийски жители, както и италиански и румънски жители и други

Извънредният и пълномощен дипломат Тодор Стоянов, съпроводен от завеждащия консулската работа в Дипломатическото посолство на България в Рим госпожа Нели Симеонова, насочи приветствен адрес към присъстващите по случай празника. Гост на събитието бе и изключителния и пълномощен дипломат на Малта в България госпожа Ан Мари Мускат Фенек Адами.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР