По случай Националния празник на България – 3 март, Народно

...
По случай Националния празник на България – 3 март, Народно
Коментари Харесай

„Гордо българче съм аз“ в НЧ Съвременник

По случай Националния празник на България – 3 март, Народно читалище „ Съвременник-1986 “ провежда самодейността „ Гордо българче съм аз “. В нея взеха присъединяване гениите от Детски арт клуб „ Контрасти “ с началник Таня Драганова.

На първи и втори март деца от двете групи към арт клуба изненадаха родителите си със свои фотоси в национални носии. Изображенията бяха сложени в рамки, украсени с модели на разнообразни български шевици, направени от самите деца.

„ С тази самодейност запознахме децата с магията на българската шевица и българската носия “, изясни читалищният секретар Вера Аврионова-Станджикова и добави, че те с извънреден възторг са взели участие във фотосесията, а с още по-голямо предпочитание са избрали и сътворили разнообразни модели на български шевици. „ Невероятна беше атмосферата от подготвянето на къта за фотоси с достоверни черги, бъклица, менче със здравец и българското знаме до финалното накичване на рамките и подаряването им на майките и татковците. Радваме се, че и децата, и родителите им бяха извънредно разчувствани “, добави читалищният секретар.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР