По случай Международния ден на младежта статистическата служба на Европейския

...
По случай Международния ден на младежта статистическата служба на Европейския
Коментари Харесай

Евростат: Българските мъже напускат бащиния дом средно на 32 години

По случай Международния ден на младежта статистическата работа на Европейския съюз разгласява данни за възрастта, на която младежите напущат дома на родителите си. През 2020 година младежите в Европейски Съюз са напускали дома на родителите си приблизително на 26.4 години, само че тази възраст е друга в обособените страни членки, заяви Евростат.
На най-късна междинна възраст - 30 и над 30 години, напущат дома на родителите си младежите в Хърватия (32.4 години), Словакия (30.9 години), Малта (30.2 години), Италия (30.2 години) и Португалия (30 години). На най-ранна междинна възраст - под 22 години, това става в Дания (21.2 години), Люксембург (19.8 години) и Швеция (17.5 години), демонстрира статистиката.
В множеството северни и западни страни младежите са напускали дома на родителите си приблизително на възраст сред 20 и 25 години, а в южните и източните страни това е ставало на възраст приблизително сред края на 20-те и началото на 30-те години.
Данните сочат, че мъжете остават по-дълго от дамите в дома на родителите си. Средната възраст, на която мъжете в Европейски Съюз са напускали дома на родителите, е била 27.4 години, а при дамите тази възраст е била 25.4 години. Тази наклонност е следена във всички страни. Единственото леко изключение е била Швеция, където дамите са напускали дома на родителите си приблизително с 0.1 година по-късно от мъжете.
Най-големите разлики сред мъжете и дамите са били открити в Румъния, където младите мъже са напускали дома на родителите си приблизително на 30 години, а дамите - на 25.5 години (разлика от 4.5 години). На второ място е била България, където при мъжете това е ставало приблизително на 32 години, а при дамите - на 27.8 години (разлика от 4.2 години). На трето място в това отношение е била Хърватия, където и мъжете, и дамите са напускали дома на родителите си на най-късна междинна възраст в Европейски Съюз - надлежно 34 и 30.9 години (разлика от 3.1 години).
В Швеция, Люксембург и Естония са били регистрирани най-малките разлики сред мъжете и дамите - надлежно 0.1, 0.4 и 0.5 години.
Разликите сред двата пола са били по-отчетливи в страните, където младежите са напускали домовете на родителите си по-късно, а не са били толкоз открояващи се в страните, където това е ставало на по-ранна възраст, демонстрират данните на Евростат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР