По случай годишнината от войната с Ирак през 80-те години

...
По случай годишнината от войната с Ирак през 80-те години
Коментари Харесай

Иран представи дрона с най-дълъг обсег в света

По случай годишнината от войната с Ирак през 80-те години на предишния век, Иран показва своята военна техника, в това число " безпилотния аероплан с най-дълъг обхват в света ", както и балистични и хиперзвукови ракети, заяви „ TVP World ”.


Те обявиха, че дронът " е бил показан " по време на церемониал, който е бил предаван онлайн и че показаните на събитието дронове са били наречени Mohajer, Shahed и Arash.

Миналия месец Ислямската република съобщи, че е основала модернизиран дрон на име Mohajer-10 с повишен обсег и дълготрайност на полета, както и с опция за носене на по-голям товар.

Той има действен обсег от 2 000 км и може да лети до 24 часа, оповестиха иранските държавни медии, като прибавиха, че може да носи 300 кг, което е два пъти повече от потенциала на дрона Mohajer-6.

Представители на Съединени американски щати упрекнаха Иран, че дава дронове Mohajer-6, наред с други безпилотни летателни апарати, на Русия за войната ѝ против Украйна. Техеран отхвърля това.

" Нашите сили подсигуряват сигурността в района и в Персийския залив ", съобщи президентът Ебрахим Раиси по време на парада в столицата Техеран. „ Това, което принуждава врага да се отдръпна, не е смирение и съмнение, а опозиция ", добави той.

Ирано-иракската война избухва на 22 септември 1980 година, когато силите на тогавашния иракски президент Саддам Хюсеин нахлуват в Иран. Конфликтът, който е стопански унищожителен и води до гибелта на най-малко половин милион души, приключва с патова обстановка през август 1988 г./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР