По случай Европейските дни на морето, които ще се проведат

...
По случай Европейските дни на морето, които ще се проведат
Коментари Харесай

От България стартира европейската консултация с гражданите „Глас за океана“. Най-добрият български плувец Петър Стойчев става посланик на инициативата

По случай Европейските дни на морето, които ще се проведат от 31 май до 1 юни 2018 година в Бургас, Surfrider Foundation Europe стартира дейна полемика измежду жителите под мотото " Глас за океана ". Една година преди изборите за Европейски парламент задачата е да бъдат мобилизирани европейските жители, с цел да бъде сложена отбраната на моретата и океаните във фокуса на публичното внимание. Посланик на самодейността e единственият българин признат в Swimming Hall of Fame, притежател на 11 международни купи по плувен маратон и първият човек, преплувал Ла Манша за по-малко от 7 часа – Петър Стойчев.
Глас за океана: осъществяване на допитване за мнението на жителите на европейско ниво
Океанът създава половината от кислорода на Земята и въпреки всичко е в заплаха. Осъзнавайки значимостта на този проблем, Surfrider Foundation Europe създаде огромна акция за активизиране на жителите преди европейските избори, които ще се проведат през 2019 година Кампанията Voice for the Ocean предлага на европейските жители, без значение дали са студенти, специалисти или фенове на океана, опция да изразят своите визии за отбраната на океаните. Те ще бъдат оценени от Surfrider и организацията ще сложи тези претенции по време на акцията за европейските избори.
" Бъдещето на океаните също се взема решение в Европейския парламент. Ето за какво имаме вяра в нуждата да се свържат европейските жители, феновете на океана и политиците, с цел да могат да водят разговор, да намират решения и да пазят дружно океаните, " изяснява Антидиа Ситор, управител връзки с институциите в Surfrider.
„ Подкрепям самодейността, тъй като целият ми живот е обвързван с водата. Водата е мястото, на което се заражда живота, водата е нещото, без което животът не може да продължи. Затова всички ние би трябвало отговорно да се отнасяме към опазването на чистотата й и това би трябвало да бъде приоритет на европейските институции “, показа мотивацията си посланикът на акцията Петър Стойчев.

Дигитална платформа за съвещания
От 29 май всеки жител ще има достъп до интернет платформа, посредством която освен ще научи какви са проблемити и заканите, надвиснали върху океаните, само че и ще може да вземе отношение по тях. Сред препоръчаните за разискване тематики са:
Замърсяването на океаните
Използването на ресурсите и преносът на енергийни запаси
Устойчивият туризъм
Океанът и ти.
Европейско турне за среща с разнообразни аудитории
В допълнение към тази консултация с жителите, Surfrider провежда и европейско турне, с цел да се срещне с разнообразни аудитории: възпитаници, ангажирани жители, учени, локални, национални и евродепутати и така нататък, защото има доста хора, участващи в опазването на океаните, за които ще бъде потребно да се осведомят, да могат да дискутират и да изразят мнението си.
Всеки стадий от турнето " Глас за океана " ще бъде проведен взаимно с локални участници или експерти по значими тематики. Вече са планувани пет стадия (в България, Франция, Испания, Белгия и Португалия).
Първият стадий ще бъде в Бургас в границите на Европейските дни на морето. Тогава Surfrider публично ще започва тази нова акция и по този начин ще затвърди уговорката си да трансформира опазването на океаните в част от политиката на национално, европейско и интернационално ниво.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР