По случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на

...
По случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на
Коментари Харесай

По случай 24 май община Мездра награди 120 изявени ученици, групи, състави и заслужили учители

По случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност - 24 май, община Мездра наградѝ с грамоти и финансови поощрения 107 възпитаници за реализирани триумфи през образователната 2021/2022 година на интернационално, национално и районно равнище в областите " Наука и техника ", " Изкуство и просвета " и " Спорт ". 38 от тях са от ОУ " Христо Ботев ", 23-ма от СУ " Св. Климент Охридски " - Зверино, 18 от ОУ " Св. св. Кирил и Методий ", 17 от СУ " Иван Вазов ", 4-ма от Център за поддръжка за личностно развиване (ЦПЛР) и 2-ма от Сдружение " Новото потомство на гениите ".

Групови награди за достижения през тази образователна година получиха вокална група " Детски свят ", мажоретният състав и детският футболен тим при ЦПЛР, вокална група " Wings " и танцовите обединения " Keep It Real " - 9-11 година, 12-15 година и 16-18 година от " Новото потомство на гениите " и детски танцов състав " Мездренче " при НЧ " Просвета 1925 ".

 Кметът на Мездра Иван Аспарухов Кметът на Мездра Иван Аспарухов Източник: Община Мездра
Във връзка с тяхното пенсиониране специфични плакети за повсеместен принос в образованието бяха връчени на петима дългогодишни учители: Виолета Найденова (СУ " Иван Вазов " ), Аделина Фикова и Таня Любенова (ОУ " Св. св. Кирил и Методий " ), Вилма Христова (ОУ " Христо Ботев " ) и Румяна Шопска (СУ " Св. Климент Охридски " - Зверино).

" Днес всички ние би трябвало да бъдем горди, сподели в приветствието си кметът на Мездра Иван Аспарухов. Защото 24 май е празник на Слънцето. Неслучайно прабългарите са издигнали Слънцето в фетиш - тъй като то дава светлина. Ние би трябвало да бъдем горди с този празник, тъй като е единствен и неповторим в целия свят - празник на буквите, празник на писмеността. Ние имаме тази привилегия и би трябвало да се гордеем с това.

Един античен историк е споделил: " Българите са нация, която може да има всичко, което пожелае. Но не с меч, не с кръв и огън, а с просвещение и религия! " Ако не сме го постигнали в предишното, мощно се надявам, че ще го реализираме в бъдещето. Нека да поздравим тези прелестни деца, които са плод на напъните на толкоз доста хора - на родители, на учители. Бъдете живи и здрави, скъпи деца, уважавайте този празник! Да благодарим на вашите учители, както ние сме признателни на нашите учители. Защото на следващия ден вие ще станете преподаватели. И запомнете: постоянно би трябвало да бъдем признателни на светите братя Кирил и Методий и на техните знайни и незнайни възпитаници, които са популяризирали тези кодове, тези йероглифи по целия свят. За да може през днешния ден повече от 300 млн. хора на планетата да пишат на кирилица и буквите на Св. Климент Охридски да са за тях прозорец към света! ".

 По случай 24 май община Мездра награди 120 изявени възпитаници, групи, сформира и заслужили учители По случай 24 май община Мездра награди 120 изявени възпитаници, групи, сформира и заслужили учители Източник: Община Мездра
Празнична стратегия във връзка 24 май изнесоха ученици на детските градини " Детелина ", " Мир ", " Роза " и " Слънчице " - гр. Мездра и на ДГ " Звездичка " - с. Зверино.

Ученици от V " б " клас в ОУ " Христо Ботев " - Мездра проведоха благотворителен базар в поддръжка на определена от тях идея. От продажбата на направените от децата сувенири бяха събрани повече от 500 лева, които ще бъдат дарени за лекуването на 8-годишната Сияна Маньовска.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР