По случай Деня на народните будители, 1 ноември, образователният сайт

...
По случай Деня на народните будители, 1 ноември, образователният сайт
Коментари Харесай

"Как се пише" разширява платформата си за грамотност

По случай Деня на националните будители, 1 ноември, просветителният уебсайт уголемява наличието си за повишение на грамотността. Платформата, която от 10 години е един от най-надеждните източници за езиковата ни просвета, към този момент е с доста по-широка палитра от потребна информация, достъпът до която е безвъзмезден за всички консуматори.

Познаването на езика и разпоредбите в него е значимо за всеки с безсънен дух - с цел да може в днешната динамична връзка да поддържа връзка пълноценно в разнообразни сфери: професионална, социална, административна, просветителна. Това споделя основателят на " Как се написа? " Павлина Върбанова, лекар по български език и създател на учебници за прогимназиалния и гимназиалния стадий.

В нейният уебсайт в помощ на всички са налични над 3300 изявления за българския правопис, пунктуация и граматика. Освен тях са изследвани разнообразни езикови проблеми - особени или противоречиви случаи, в които не може да се каже изрично кой вид е верен.

Има и нови категории в секцията " И още... " с потребни препоръки за обществената тирада - по какъв начин да се показваме добре, когато поддържаме връзка публично, по какъв начин да пишем служебни имейли. Разгледани са и постоянно допускани неточности в медиите, както и някои нови трендове в общественото говорене.

Сред наличието има и потребни описи, в които може да се ревизира по какъв начин се пишат имената на политическите партии, държавните институции, органи и структури, както и празниците. Улеснение са и включените указатели с постоянно използвани съкращения, дублети (например вземам и взимам) и пароними (като нотариален и натурален).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР