По случай Деня на детската книга, на 3 април официално

...
По случай Деня на детската книга, на 3 април официално
Коментари Харесай

Библиотека „Приказен свят” за децата на Детска градина „Слънце” в град Левски

По случай Деня на детската книга, на 3 април публично беше открита Библиотека „ Приказен свят ”във филиала на ДГ „ Слънце ”в град Левски.

Създаването на библиотеката, прелестен образец за целенасочена работа на педагогическият екип беше приветствано от кмета на община Левски Любка Александрова,директора на детската градина Виолета Панайотова,, спонсори и родители.



Библиотеката е заключителен щрих от работата на учителите Светлана Любенова и Лидия Папуркова с деца от група „ Бонбони ” по JA Bulgaria.

Тя е построена напълно с дарения на родители, спонсори и преподавател от детската градина с вероятност за благополучието на децата във филиалните групи.

Светлана Любенова:„ Началото поставихме през м. ноември с присъединяване на децата от подготвителната група в Седмица по предприемачество, като фешън дизайнери. В предварителната подготовка групата се срещна с труда на хората, създаващи дизайн на облекла и посети фешън ателие на Нели Кирилова- фешън дизайнер в с. Градище. Изработката на детски облекла с еко дизайн бе крайна процедура от образованието на децата в бизнес и предприемачество с акцент върху специалността фешън дизайнер.



Изработените от децата и учителите облекла, както и други продукти, се продадоха на особено проведен Коледен базар и събраните средства се използваха за озеленяване на двора и създаване на библиотека във филиала на детската градина.

В Коледния базар се включиха учители, всички деца от двете филиални групи и техните родители.

На 23.12.2022 г публични посетители и спонсори на събитието бяха господин Радослав Рачев, госпожа Наталия Христанова, господин Веселин Александров- представител на „ Златно зърно ”-Левски ООД, господин Димитър Великов- представител на ВК „ Единство 13 ”, учители от учебните заведения в града и детската градина. Събраната от базара сума доближи 880лв. В идващите месеци учителите проведоха озеленяване на дворното пространство с 12 закупени от разсадник дървета- борове, липа, ликвидамбър, чинари, червен клен, гинко билоба.

На 03.02 2023 г в постройката на ДГ „ Слънце ” филиал гр. Левски в Центъра за предучилищна подготовка бе открита новообзаведената библиотека „ Приказен свят ”. Модерна и уютна библиотеката притегля с близостта на интериора до спокойствието на детска стая. В нея деца от филиалните групи ще имат опция да се срещнат с най- новите детски книги, да ги прегледат и да чуят техните вълшебни думи. ”
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР