По случай Деня без автомобили Столичната община стимулира използването на

...
По случай Деня без автомобили Столичната община стимулира използването на
Коментари Харесай

Ден без автомобили в София, представиха най-новите електробуси в столицата

По случай Деня без коли Столичната община подтиква потреблението на различни форми на превоз като колела или електрически тротинетки, както и ходенето пешком. Софиянци и гостите на града могат да се срещнат с по-екологични средства за напредване на ревюто в региона на улица " Ген. Й. Гурко ", която през днешния ден ще бъде затворена за автомобилно придвижване в сектора сред бул. " Васил Левски " до бул. " Евлоги и Христо Георгиеви ".
 
Там бяха показани и най-новите електробуси , които са част от новаторския план за “автобус при поискване ”, които ще са най-вече за кварталните улици на София. Разработено е приложение за прилагане по Проект на Столична община “INNOAIR ”. Посетителите на демонстрационната самодейност ще имат опция да прегледат инсталацията " Ти си София, София е зелена ".
 Българска телеграфна агенция
Европейската седмица на подвижността е годишна акция за устойчива градска подвижност, проведена от Европейския учредителен секретариат с поддръжката на Европейската комисия. Инициативата в София през днешния ден бе открита от заместник-кмета на Столичната община в направление „ Транспорт и градска подвижност “ Кристиан Кръстев, ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и Биргит Сара Кондруп-Палмквист, заместник-ръководител на дипломатическата задача на Дания.
 Българска телеграфна агенция
Пред публицисти Георгиев съобщи, че новите електробуси са част от ограниченията за по-удобен и екологичен градски превоз. През идващите няколко месеца в кварталите " Манастирски ливади ", " Изток ", " Запад " и " Бъкстон " ще се организират проби на пет електрически рейса , уточни той. 
 
Кръстев добави, че посредством тестване в действителна среда ще се върви към построяването на напълно нов като концепция градски превоз. Имаме наблюдаване, че хората стартират да се връщат още веднъж към градския превоз - имаме 80 % възобновен пътникопоток по отношение на 2019 година, означи той. Кръстев е на мнение, че колкото по-добър е градският превоз на София, толкоз повече хората ще се извърнат към тази услуга , с цел да се понижи автомобилният трафик.
 Българска телеграфна агенция
На въпрос за опцията пространството на жълтите павета в София да стане пешеходна зона, Кристиан Кръстев съобщи: " С оглед на това, че по тях не се движи градски превоз, имам вяра, че както целогодишно, по този начин и избрани сезони или събота и неделя ще бъдат аварийна инфраструктура и за повече хора, които се движат на колела или пешком ". 
 
В желанието си да подтиква хората да употребяват повече колела, София черпи от опита на Дания . Биргит Сара Кондруп-Палмквист сподели, че в Дания обичат да карат колела без значение от времето и на всички места. По думите й това е и тип самостоятелност да отидеш където поискаш.
 Българска телеграфна агенция
За Деня без коли беше проведено и велошествието под наслов " Happy Biking – Healthy Living ".
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР