По случай 98 години от подписването на Ньойския договор в

...
По случай 98 години от подписването на Ньойския договор в
Коментари Харесай

С прожекция в Етнографския музей отбелязват годишнината от Ньойския договор

По случай 98 години от подписването на Ньойския контракт в столицата ще има прожекция на документалния филм “Докъдето погледът ти стига”.
Тя ще се организира в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей, ул. “Московска” 6А, ет. 2 от 18 часа. Автор е Зденка Тодорова. Филъмт е копродукция с ТВ Цариброд и е финансиран от Общински съвет на гр. Цариброд.
Целта на кино лентата е да бъде разпространяван Цариброд като град на кръстопът и населено място с богата история, забавно културно-историческо завещание, естествени дадености и хора, милеещи за българското в него, съобщи БГНЕС.
Във кино лентата вземат участие със спомените си дядо Васил Пейчев – столетникът на Цариброд, притежател на Олимпийския огън, минал през Цариброд 1936 г.; Венета Петрова – брачна половинка на починалия царибродски художник Методи Петров, която споделя за сбирката от негови графики “Цариброд, който изчезва ", както и певицата Дука Стоянова.
Филмът е представян в десетки български градове, както и на Международния туристически филм фест през септември 2016 година в София, където печели премия на феновете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР