По случай 24 май - Деня на светите братя Кирил

...
По случай 24 май - Деня на светите братя Кирил
Коментари Харесай

Изложба, обиколила света, зарадва жителите и гостите на Стамболийски

По случай 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, в община Стамболийски беше показана изложбата " Буквите ", която е дело на деца от ателие " Духовно огледало " в Куртово Конаре с началник Маргарита Момчилова.
Изложбата гостува за първи път в Стамболийски, като преди този момент е била в Китай и Япония.

Кметът Георги Мараджиев приветства делото на децата и честити празника на всики със следните думи:
" Позволете ми да Ви поздравя с един от най-светлите национални празници – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

За всеки един от нас през днешния ден е и персонален празник, тъй като ни връща към загатна за първата научена писмен знак, за първия преподавател, за книгата, която ни е развълнувала и ни е предиздвикала да се преклоним пред гения. Затова на този ден всички ние отдаваме своето надълбоко почитание, към учителите, дейците на науката и културата, създателите, към младите, поели по пътя на знанието.
На всички, които милеят и работят за българската култура и просвета, искам най-голямата премия - задоволство от постигнатото и благодарност от обществото! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР