По случай 24 май – Деня на Светите братя Кирил

...
По случай 24 май – Деня на Светите братя Кирил
Коментари Харесай

Русе отбелязва 24 май с празнични събития и връчване на награди

По случай 24 май – Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската книжовност, култура и просвета и на славянската словесност, Община Русе е подготвила редица празнични събития.

Тържествените празнувания ще стартират на 23 май, когато в 18 ч. в Голямата зала на Доходното здание ще се организира формалната гала по награждаване на тазгодишните носители на Наградата „ Млад създател “ и Награда „ Русе ” в областите „ Изкуство и просвета “ и „ Образование и просвета “. С тях всяка година се удостояват създатели, дейци, креативен екипи и организации, работещи в областта на изкуството, културата, образованието и науката, за забележителен принос и дейна активност за издигане престижа на град Русе. Тържествената гала е с вход свободен.

На 24 май празничното шествие с представители на русенските учебни заведения стартира в 10:30 ч. От СУ „ Христо Ботев “ барабанчиците от НУИ „ Проф. Веселин Стоянов “ и XIII Общински гвардейски отряд към Младежки дом – Русе ще предвождат носещите българския трикольор, а от ПГДВА „ Йосиф Вондрак “ шествието ще се движи под съпровода на Общинския духов оркестър и Мажоретен състав „ Екстрийм “ към Младежкия дом. Участниците ще се придвижват по ул. „ Александровска “, като знаменните групи и учебните блокове ще се съберат пред постройката на община Русе. В 11 ч. стартира празничният концерт от представители на Общинския детски център за просвета и изкуство и Общински юношески дом-Русе.

Тази година церемонията по награждаването с грамоти и плакети на учениците, постигнали високи резултати в своето образование, ще се състои от 12 ч. пред Доходното здание, като е планувано при неприятно време събитието да бъде изместено във фоайето на постройката.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР