По случай 140-годишнината от Освобождението на България от Османско Владичество,

...
По случай 140-годишнината от Освобождението на България от Османско Владичество,
Коментари Харесай

Голям детски празник събира децата на Варна за 3 март

По случай 140-годишнината от Освобождението на България от Османско Владичество, Детски кът-Варна провежда за поредна година огромен детски празник под надпис "Децата на Варна честват 3 март ", оповестиха за  Varna24.bg  организаторите на събитието.

Тази година празничния концерт ще бъде още по-голям, радостен и пъстър със съпътстващи събития! Точно в 12:00ч. в езерото на Детски кът-Варна /Морска градина/ дребните актьори от театрална школа при клуб за детско творчество "Щурче " с началник варненската актриса Биляна Стоева, ще открият сцената. Ще бъде прочетено за първи път след 140 годни, писмо от Княза на Русия към българския народ по случай Освобождението на България при подписването на Санстефанския кротичък контракт. 

Оригиналното писмото е подарък от Руското Консулство във Варна на музея на Възраждането, който го предоставиха на децата на Варна. На цената ще се изявят и трите състава на детски танцов отбор "Искра " с началник Петър Иванов. Малките певици от вокална група "Медени звънчета " с началник Петя Драгнева ще извият гласчета в чест на празника. Децата от филантропична гимназия "Канстантин Преславски " ще са в основата на музикалните осъществявания с национални принадлежности. Над 240 деца ще минат през огромната над 100 кв. сцена ситуирана в езерото. На финала гайдарски оркестър "Кавадари " с началник Драгни Драгнев и още деца от разнообразни клубове и кръжоци ще засвирят със 140 национални принадлежности "Гайдарска сюита ". 

Точно в 13:00ч. взаимно с клуб за национални танци "Звънчета " с началник Полина Методиева ще се завие най-голямото празнично хоро.

В 13:30ч. взаимно с музея на Възраждането град Варна ще бъде открита винилната галерия "Българските опълченци и град Варна ". Също по този начин ще има разстановка на остаряла градска чаршия където ще може да се видят разнообразни занаяти присъщи за това време. В 14:00ч. ще стартират работилниците по гайда, тамбура, дудук и национално пеене. Те ще са безусловно безвъзмездни. 

Събитието "Децата на Варна честват 3 март " ще се реализира за 4-та поредна година с помощта на Община Варна и фонд "Култура ", Детски кът-Варна и актьора от паметното шоу Тутурутка - Милен Минков. 

Събитието е безусловно гратис и свободно за посещаване. Подготвяте националните носии, слагайте усмивките, доведете децата! Кажете на приятелите и ги поканете, приканват уредниците!

Varna24.bg  е медиен сътрудник на събитието.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР