По случай 110 години от своето създаване Инспекцията по труда

...
По случай 110 години от своето създаване Инспекцията по труда
Коментари Харесай

Инспекцията по труда отбелязва 110 години със Седмица на отворените врати

По случай 110 години от своето основаване Инспекцията по труда провежда Седмица на отворените порти в цялата страна. В разнообразни дни през седмицата от 30.10. до 03.11.2017 година, със съдействието на регионални шефове, кметове на общини, на предприятия и управления на професионални гимназии, в които има въведено дуално образование, инспектори по труда ще осведомят и съветват сегашни и бъдещи служащи и чиновници, както и работодатели, за правата и отговорностите им и ще им опишат за поддръжката, която могат да получат от инспекцията.
Информацията за общините, които са се включени в самодейността, както и къде и по кое време ще се организира Денят на отворените порти на територията на съответна община, може да бъде получена от териториалната Дирекция „ Инспекция по труда “ (http://www.gli.government.bg/page.php?c=2), както и на email: [email protected] Общините, подкрепящи самодейността, също ще разгласяват информация на своите уеб сайтове.
На територията на град София Информационният ден ще се организира в Дирекция „ Инспекция по труда “ София град (адрес: ул. „ Лъчезар Станчев “ №20) на 03.11.2017 година от 10 ч. Медиите и гостите на Инспекцията, които уважат събитието, ще имат опция да се срещнат с работата на инспекторите по труда, да схванат по какъв начин протича една инспекция, с изключение на да получат консултация и информация за трудовите си права.
На 3 ноември 1907 година с Указ на княз Фердинанд е основан Инспекторатът по труда - първообразът на днешната Инспекция по труда в България, която е една от най-старите институции в България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР