По-скоро смятам, че уважението което дължахме на патриарха, накара тези

...
По-скоро смятам, че уважението което дължахме на патриарха, накара тези
Коментари Харесай

Илияна Йотова за бъдещия кабинет: Нека повече да няма кървави писма за министри и чистки

" По-скоро считам, че уважението което дължахме на патриарха, накара тези дни политиците да са по-смирени. Има моменти в живота, в които просто би трябвало да сведем глава ", означи вицепрезидентът и добави: 

" Бих била в действителност доста удовлетворена, в случай че получим директория със сериозен Министерски съвет, с виновни хора, знаещи и грамотни хора, които ще работят за всички нас, а не за себе си. Нека повече да няма кървави писма за министри и чистки ".

Вицепрезидентът участва на откриването на барелеф на отец Александър Чъкърък в българската черква " Свeти Георги " в Одрин. Автор на монумента е Камен Старчев. Считаният за нравствен лидер на българската общественост в Турция духовник умря на 17 март предходната година.

Отец Александър Чъкърък бе дълготраен духовник в българската черква " Св. Георги " в Одрин, член на Върховния комитет на Съюза на тракийските сдружения в България, труженик за запазване и подсилване на българската религия и обичаи. С активността си способства за поддържане на добросъседски връзки сред България и Турция. През февруари 2023 година президентът Румен Радев удостои отец Чъкърък с медал " Св. св. Кирил и Методий " първа степен за неговите заслуги за опазването на българското културно и историческо завещание, припомниха по-рано от президентството.

Отец Александър Филипов Чъкърък е роден на 15 октомври 1960 година в Одрин, Турция, в фамилията на родолюбивите българи Филип и Елена Чъкърък. Ръкоположен е на 27 юли 2001 година за дякон и на 29 юли 2001 година за духовник от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Галактион.

На 30 юни 2003 година стартира работа като духовник в църквата " Свети Георги Победоносец " в Одрин, Турция. Държавният глава Румен Радев изрази дълбоки съболезнования на фамилията, околните хора и православната общественост в прилежаща Република Турция във връзка кончината на отеца. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР