По-скоро е политически симптом и то в негативен план. Когато

...
По-скоро е политически симптом и то в негативен план. Когато
Коментари Харесай

Социолози за вота в София: Когато си загубил, трябва да продължиш напред

По-скоро е политически признак и то в отрицателен проект. Когато си изгубил би трябвало да продължиш напред. Така социолозите Яница Петкова от „ Галъп “ и Петко Петков от „ Спектър “ разясниха в ефира на Euronews Bulgaria обявеното от претендента на лявото обединяване Ваня Григорова да апелира в съда изборния резултат в София от балотажа.

„ Процедурата е относително продължителна, при тази дребна разлика постоянно ще остане подозрение “, уточни Петкова, като напомни, че „ желанието на Българска социалистическа партия за обжалване на резултатите наподобява на проблема от 2019 година, когато Мая Манолова беше в сходна обстановка, само че разликата беше доста по-голяма. Съдът постанови, че това не е задоволително, с цел да промени резултата “.

„ Последните седмици бяха показателни за новия образ на ГЕРБ. В сряда надали ще има внезапно решение за смяна, само че се чака отговор на въпроса какво ще се случи, когато изтекат 9-те месеца на ротацията “, сподели Петкова в отговор на въпрос какви са упованията – дали ръководещото болшинство ще се разпадне.

„ Има лека смяна в политическата карта на България. Управлението на сглобката имаше резултат, само че и самите локални избори са много по-различни. И там където завоюваха същите партии, въпреки всичко се смениха лицата, има някакво предпочитание за проветряване “, разяснява Петко Петков.

По думите му „ основни места, считани за бастиони на ГЕРБ, бяха изгубени и това демонстрира, че локалната власт се трансформира “. „ Не е единствено пропукване поради безсилието на партиите, само че и българският гласоподавател се промени и стана доста по-взискателен и по тази причина се задълбочава пропастта с претендентите за местени избори “.

Според него „ членовете на ГЕРБ ще се опитат да покажат на своя водач, че не харесват общите дейности с ПП-ДБ и Движение за права и свободи. По-скоро ще се се опитат да гласоподават бюджет, тези страсти ще отшумят и вероятно пролетта може да докара до промени “.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР