По-скъпи ток, парно и топла вода от днес. Скокът е

...
По-скъпи ток, парно и топла вода от днес. Скокът е
Коментари Харесай

По-скъпи ток, парно и топла вода от днес

По-скъпи ток, парно и топла вода от през днешния ден. Скокът е по-малък от предстоящото. Преди минути Комисията по енергийно и водно контролиране взе решение за нарастването.

КЕВР направи преизчисление и понижи с близо 1% предстоящото нарастване на цените.

В Северозападна България повишаването е с 2,9%. За Южна - с 2,97%, за Североизточна България - с 2,8 на 100. Въпреки, че в Североизточна България повишаването е минимум, цената ня тока там остава най-висока.

Със същия % се усилва цената и на нощната цена.

Това е последното нарастване на цените в този мандат на КЕВР.

Увеличават се и цените на топлата вода и парното. Средно те нарастват с 3,53 %. В София нарастването е с 3,06%. В Пловдив е 7,4%. С най-вече топлата вода и парното нарастват в Габрово и Разград - с близо 10 на 100.

От КЕВР обясниха, че направеното преизчисление е въз основа на настоящи документи. ЕРП-тата имат по-големи от предстоящото доходи, а топлоцентралите - по-малко разноски.
  Иван Иванов, ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране: При всяка опция, при която комисията може да поправя цените в интерес на обществото, в тази ситуация и на потребителите, това се прави точно по този метод. Аз приписвам дължимото на експертният капацитет на Комисията за енергийно и водно контролиране, които безусловно работеха до преди няколко дни, с цел да могат да намерят запаси за да се понижи цената на електрическата и на топлинната сила за крайните консуматори.

На обед пред постройката на КЕВР имаше цивилен митинг поради повишаването на цените.
 Окончателно: Токът нараства с 2,9% от през днешния ден Окончателно: Токът нараства с 2,9% от през днешния ден
Комисията за енергийно и водно контролиране е преизчислила предстоящото нарастване на електрическата енергия като го е понижила.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР