По-скъпа сянка на Черноморието това лято. Сянката по родното Черноморие

...
По-скъпа сянка на Черноморието това лято. Сянката по родното Черноморие
Коментари Харесай

По-скъпа сянка на Черноморието това лято

По-скъпа сянка на Черноморието това лято. Сянката по родното Черноморие това лято евентуално ще ни коства повече. Причината – за последните две години страната е повишила концесионните контракти на стопаните на плажове с близо 25%.

„ Ние не можем да усъвършенстваме личния състав, тъй като тези наложителни действия, те са ни по контракт и ние не можем да не ги наемем. Начините са – единият – да повишим цената на чадър и шезлонг, другият вид е да вдигнем наемите на заведенията. Това ще рефлектира върху крайния консуматор, при нас са плажуващите “, сподели Николай Димитров, зам.-председател на Асоциацията на концесионерите на морски плажове.

За сметка на това няма да има фрапантно нарастване при цените за нощувки в хотелите,

каквото се наблюдаваше през последните години. Цените на главните консумативи на хотелиерите са се запазили. Минимално покачване ще има поради увеличението на минималната работна заплата.

„ Основните пера в разноските на работодателите, това са сезонните служащи. Но никога не можем да приказваме за фрапантно нарастване, сътрудниците споделят, че в рамките сред 5 и 10% ще се оскъпи както хотелското настаняване, по този начин и изцяло почивката на този стадий “, разяснява Христина Славова, Бургаска районна туристическа камара.

Според специалисти се обрисува да бъде по-скъпо на юг от Бургас,

където в края на сезона районът беше сполетян от водно злополучие.

„ Някои хотели сигурно имат повишаване на цените, само че то не е единствено поради инвестицията, която са създали. Идеята е към този момент бизнесът да огледа по-стратегически – да види, че не е застрахован и да може да си направи застраховка на имуществото “, сподели Константин Занков, специалист в туризма.

А хотелиерите поучават – колкото по-рано резервираме своята лятна отмора, толкоз по-евтино ще ни излезе тя.

„ Ние сключваме контракти още от май, юни месец предходната година за този сезон. Отстъпките стартират от няколко % и стигат до 30%. Може да има и повече, само че това зависи от политиката на всеки сътрудник. Този месец, февруари, да вземем за пример могат да се употребяват до 20% отстъпка “, уточни Янчо Парушев, хотелиер, член на Съюза на притежателите в Слънчев бряг.

Ранните записвания не престават до края на април. А от сектора регистрират, че има нарастване на 10% по отношение на миналата година на ранни резервации.

 

Източник: Българска национална телевизия

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Още вести четете в категория България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР