По силата на закона продължавам да бъда председател на ПГ

...
По силата на закона продължавам да бъда председател на ПГ
Коментари Харесай

Сидеров иска от ГЕРБ да каже изключена ли е Атака от управлението

По силата на закона не преставам да бъда ръководител на ПГ на " Обединени патриоти ". Това сподели водачът на " Атака " Волен Сидеров по време на брифинг в Народното събрание, съобщи Агенция " Фокус ". По думите на Сидеров решението за промени в управлението на групата от 9 юли е правно неиздържано и двамата нови съпредседатели Искрен Веселинов от Вътрешна македонска революционна организация и Валентин Касабов от НФСБ са нелегитимни.
Същевременно водачът на " Атака " сподели и, че ГЕРБ би трябвало да се произнесе дали ще одобри заличаването на " Атака " от огромната ръководеща коалиция. Лидерът на " Атака " сподели и, че е разговарял с Бойко Борисов и е изискал съдружен съвет. " Вероятно в границите на днешния ден или на следващия ден ще създадем такава среща. Държа на огромен съдружен съвет, тъй като би трябвало да чуем позицията на ГЕРБ дали ще работи с НФСБ, " Атака " и Вътрешна македонска революционна организация или ще одобри това изтриване на " Атака " от обединението. ГЕРБ би трябвало да се произнесе. Тук става дума за управническата огромна коалиция ", изясни Сидеров. В отговор на въпрос какво следва, в случай че ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и ГЕРБ не реагират на настояването на " Атака ", Сидеров уточни, че това не може да се случи, защото има правни нарушавания. Според него " Обединени патриоти " към този момент не е коалиция.
Сидеров се усъмни и, че е допустимо дейностите против него и " Атака " да са поради геополитика.
" Само през вчерашния ден да вземем за пример Министерски съвет утвърди договорката с F-16. Тя е доста противоречива. На всички ви е известно, че " Атака " е срещу тази договорка. Защо сме срещу? Президентът Радев, който сигурно схваща от самолети, твърди, че 3,4 млн. лева става цената. Той твърди, че тези самолети са по-лоши от други европейски или съветски, в това число. Тази договорка е противоречива, да не кажем съмнителна ", изясни още Сидеров.
" Да не би пък тези сътрудници, които оня ден направиха една подмолна седянка, с цел да ме смъкват от великия пост ръководител на група не са поощрени от някъде, от някое непознато посолство. Допускам и това, тъй като нищо в света не е инцидентно и всичко е обвързвано. Тук не става дума за връзки сред мен, Валери и Красимир ", сподели още Сидеров.
Реакция
Междувременно стана ясно, че Цвета Караянчева е наредила на правния отдел на Народното събрание да изследва дали смяната в управлението на парламентарната група на " Обединени патриоти " е законна.
" Разговарях с господин Сидеров доскоро. Той ми сподели документите, входирал ги е в Народното събрание. Разпоредила съм на правния отдел да изследва случая в елементи, да ми даде умозаключение и тогава ще взема отношение ", изясни Караянчева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР