По силата на внесено за разглеждане и одобрено от съда

...
По силата на внесено за разглеждане и одобрено от съда
Коментари Харесай

Условно наказание и глоба за младеж, разпространявал наркотици

 По силата на импортирано за разглеждане и утвърдено от съда съглашение, 25-годишен юноша от Провадия беше наказан за държане на опиати на една година отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 4 години. При продължавано закононарушение, в интервала 8 април – 23 май 2017 година и на 23.05.2017 година той е държал високорисково наркотично вещество – амфетамин, с друго чисто тегло и процентно наличие на интензивно настоящ съставен елемент. Общата стойност на открития у подсъдимия опиат е за над 600 лв., оповестиха от пресслужбата на Районен съд- Варна.

25-годишният обвиняем е неосъждан. В негова тежест се разпорежда заплащането на направените по делото разходи. Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.

По импортирано от прокуратурата разпореждане, 18-годишен юноша бе освободен от наказателна отговорност с налагането на административното наказване – санкция в размер на 1000 лв.. Той бе приет за отговорен в това, че на 11 юни тази година държал в себе си пакетче алуминиево фолио, съдържащо кристално вещество -  метамфетамин. Подсъдимият  е заловен с опиата вечерта на тази дата, при осъществяване на регулярна инспекция в региона на остарялата гара във Варна. Намереният у него метамфетамин е в малко количество и с релативно ниска стойност, заради което действието съставлява незначителен случай.

18-годишният юноша е неосъждан и неосвобождаван до момента от наказателна отговорност. В негова тежест са направените по делото разходи. Решението на Варненския областен съд предстои на обжалване в 15-дневен период пред горната правосъдна инстанция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР