По силата на печата и писалката една много малка групичка

...
По силата на печата и писалката една много малка групичка
Коментари Харесай

Иван Таков: По силата на печата и писалката малка групичка на "Позитано" прави каквото си иска в БСП

По силата на печата и писалката една доста дребна групичка на " Позитано " прави каквото си желае в Българска социалистическа партия. Това съобщи водачът на столичните социалисти Иван Таков в предаването " Беновска пита " ден преди провеждането на Градската конференция на Българска социалистическа партия - София. С нея завършва наложеният углавен ексклузивен отчетно-изборен цикъл в организацията.

Заседанието на Градската конференция е планувано за неделя, 21 април, от 10,00 часа в залата на ул. " Позитано " №20.

" В последните дни чух представители на най-тясното управление на " Позитано " бодрячески да декларират, че районните конференции в София били минали напряко ужасно. И съм учуден от тези изказвания, защото имам наблюдаване върху всички извършени конгреси, разяснява Иван Таков. - Колко да е ужасно наемането на охранителна компания да пази и да не позволява хора, които ликвидаторите считат, че не са делегати на конференцията. Или настоящият ръководител на районната организация да не бъде нито известен, нито поканен на конференцията ".

Според Иван Таков, огромна част от делегатите на утрешното съвещание на Градската конференция към момента не са известени за провеждането й. Той самият, като пратеник, не е бил публично осведомен за форума.

" Градската организация се състои от 24 районни организации. На утрешната конференция няма да има делегати от всичките, сподели Иван Таков. - Причината е, че в някои региони ликвидационните групи не си свършиха работата. В " Люлин " прекратиха конференцията, тъй като не им харесало по какъв начин се развива форумът. Не бил в интерес на ликвидаторите. В " Красна поляна " - регион, в който през последните години Българска социалистическа партия има най-високи резултати в София, ликвидационната група въобще не организира конференция. Тези два региона на процедура няма да имат делегати на утрешната Градска конференция. Изброените обстоятелства слагат под подозрение въобще легитимността на този конгрес. Изначално този назначен служебно предварителен отчетно-изборен цикъл в София е нелегитимен ".

Лидерът на столичните социалисти изрази терзание, че след по-малко от месец започва предизборната акция за предварителните парламентарни и европейски избори, а най-голямата организация на Българска социалистическа партия сега е раздирана от кавги.

" При това състояние, какъв резултат да чакаме на 9-ти юни, попита Иван Таков. - Досега Градската организация не е имала опция даже да номинира претенденти за народни представители и евродепутати, както е по Устав. В същото време се готвят да подреждат листи на нова Градска конференция на 25 април. По силата на печата и писалката една доста дребна групичка на " Позитано " прави каквото си желае в Българска социалистическа партия ".

Иван Таков добави, че Движение " Бузлуджа " в партията беше основано като контрапункт на всичко това, което се случва в Българска социалистическа партия сега. " То е чисто вътрешнопартийно придвижване, което е в контраст на всичко това, което не харесваме в партията. И по-конкретно - в хората, които ръководят партията, съобщи той. - Движение " Бузлуджа " е платформа за диалог. Чрез нея желаеме да продължим работата си за обединяване на Българска социалистическа партия и на лявото в България ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР