По сигнали за горене на отпадъци в частни имоти за

...
По сигнали за горене на отпадъци в частни имоти за
Коментари Харесай

Столичният инспекторат с масови проверки за нерегламентирано изгаряне на отпадъци

По сигнали за горене на боклуци в частни парцели за първите 10 дни на февруари Столичният инспекторат е направил 39 инспекции в столицата, сочи информация от уеб страницата на инспектората.

Изгарянето на боклуци навън е неразрешено според Наредбата за ръководство на отпадъците и поддържане и запазване на чистотата на територията на Столична община.

Проверка се прави от чиновници от Столичния инспекторат взаимно с полиция. При открито на място нарушаване, причинителят се глоби. Санкциите са в размер от 100 до 5000 лева

Мръсният въздух убива над 4 млн. души годишно по света

От инспектората напомнят също по този начин, че е неразрешено изгарянето на боклуци или отпадъчни материали за отопление в автосервизи, обекти за услуги, паркинги, фургони към строителни или охранителни обекти. При определяне от чиновници на Столичен инспекторат на нарушаването на мястото на осъществяване, причинителят се глоби като глобите са от 100 до 5000 лева за физически лица, а за юридически от 700 до 20 000 лева

Извършените инспекции в първите 10 дни на този месец са в регионите Възраждане /7 частни имота/; Подуяне /четири частни парцела в кв. "Левски "/; Витоша /8 частни парцели по бул. "Братя Бъкстон ", ул. "Неофит Хилендарски ", ул. "Плевен "/; Красна поляна /10 частни парцела без открито горене на боклуци в тях/, Илинден /9 частни парцела в кв. "Захарна фабрика ", ул. "Суходолска "; Надежда /един частен имот/.

Проверки за горене на боклуци навън се вършат всекидневно в регионите Красна поляна, Слатина, Студентски, Възраждане.

Проверени са 85 автосервиза, завод за произвеждане на мебели, работилници в регионите Слатина, Подуяне, Илинден, Люлин, Студентски, Лозенец, Оборище, Надежда, Овча купел. Обектите се отопляват с печки на дърва, пелети и ел. сила.

Проверяват колите в София замърсяват ли въздуха

В 78 строителни обекта са открити нарушавания свързани със замърсяване на въздуха и са формирани 20 акта за административно нарушаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР