По-широкото използване на мощни лекарства за отслабване като Ozempic в

...
По-широкото използване на мощни лекарства за отслабване като Ozempic в
Коментари Харесай

Повече американци, приемащи Ozempic, ще стимулират икономиката на САЩ: Goldman Sachs

По-широкото потребление на мощни медикаменти за намаляване като Ozempic в Съединени американски щати може да даде подтик на стопанската система през идващите години, съгласно стратезите на Goldman Sachs.

Банката пресмята, че медикаментите за намаляване, наречени агонисти на GLP-1, могат да усилят брутния вътрешен артикул на нацията с спомагателен 1% през идващото десетилетие, което се равнява на към 360 милиарда $ годишно.

Мисленето зад прогнозата на Goldman е, че неприятното здраве е задължение за икономическия напредък, значително тъй като лимитира броя налични работници и отработените часове заради увеличените пропуснати дни на работа вследствие на „ болест и увреждане, ранна гибел и неофициална грижа. “

Всъщност Голдман сподели, че Брутният вътрешен продукт в Съединени американски щати евентуално би бил с повече от 10% по-висок, в случай че неприятните здравни резултати не се отразят на предлагането на работна ръка.

„ Основната причина, заради която виждаме забележителна изгода от нововъведенията в опазването на здравето, е, че неприятното здраве постанова значите...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР