По същото време, в което базите данни на НАП изтекоха

...
По същото време, в което базите данни на НАП изтекоха
Коментари Харесай

Мощна хакерска атака и в Русия: Изтеглиха 7,5 терабайта данни от контраразузнаването

По същото време, в което базите данни на Национална агенция за приходите изтекоха у нас, се случи и огромна хакерска офанзива в Русия. 
За голям теч на данни от съветската работа за сигурност писаха Forbes и съветската редакция на BBC. 
Според информация на двете медии хакер е откраднал 7.5 терабайта данни от огромен подизпълнител на съветското контраразузнаване.
Изтеклата информация разкрива детайлности за някои специфични планове на съветската работа за сигурност като разработки за добиване на данни от обществените мрежи, в това число Фейсбук i LinkedIn, следене на хора, употребяващи анонимния браузър TOR и разделянето на интернета, употребен от държавните инстититуции от този на международната мрежа.
На 13 юли хакери от групата 0v1ru$ са публиукували на уеб страницата на комапанията SyTech детайлности за изтеклите данни. SyTech са огромен подизпълнител за цифрови планове на федералната работа за сигурност на Русия и точно от компанията са изтекли въпросните файлове. Хакерите проникнали в свървъра на обслужващата службите ИТ компания.
Вместо автограф оставили усмихнато лице на началната страница на компанията. Емотиконът е известен измежду съветските консуматори и нормално значи тролване.
0v1s$ са предали данните на хакерската група " Дигитъл революшън ", които са ги разгласили и разпратили до разнообразни медии, по подобен метод, както се реализира и българската офанзива. 
А какво сподели представителят на Национална агенция за приходите за сигурността на системата и бъдещите опасности, може да прочетете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР