По-рядко се среща симптоматиката със загубата на вкус и мирис

...
По-рядко се среща симптоматиката със загубата на вкус и мирис
Коментари Харесай

Проф. Радостина Александрова: Загубата на вкус и мирис се среща рядко при Делта варианта

По-рядко се среща симптоматиката със загубата на усет и аромат при " Делта " разновидността на COVID-19. Това съобщи в " Денят стартира " по вирусологът от Българска академия на науките проф. Радостина Александрова.

По думите ѝ това, че във Англия с ковид се заразяват по-млади хора, се дължи на обстоятелството, че останалите са имунизирани.

Според нея два са главните способи за битка с ковид - физическите ограничения и имунизациите, а при първи признаци на кашлица и температура най-разумно е да потърсим лекарска помощ. " Когато хората не се усещат добре, би трябвало да лимитират контактите си - кашлица и температура, когато стартират болки в гърлото, би трябвало да светне алената лампичка. Стана ясно, че коронавирусът не се опасява нито от топло, нито от студено време. Делта-вариантът се популяризира 2 пъти по-бързо ", сподели проф. Радостина Александрова.

Тя посочи, че маските и физическата отдалеченост би трябвало да продължат да се съблюдават и прикани да се имунизираме. " Ваксините са висока отбрана - намаляват вероятността за съществено протичане на заболяването и гибел. Преболедувалите също е належащо да си слагат ваксина. С третата доза задачата е да се актуализира имунната памет, с цел да организмът да реагира съответно при последваща среща с вируса ", сподели още проф. Радостина Александрова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР