По решение на правителството до 170 747 001 лева се отпускат

...
По решение на правителството до 170 747 001
лева се отпускат
Коментари Харесай

До 170 747 001 лева се отпускат допълнително на МРРБ за големи пътни обекти

По решение на държавното управление до 170 747 001 лева се отпускат в допълнение по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, респективно Агенция „ Пътна инфраструктура “ за 2020 година С част от тях до края на годината ще бъдат разплатени извършени действия по построяването на отсечката сред Драгоман и Сливница от бъдещата автомагистрала „ Европа “, Софийския околовръстен път в сектора от „ Цариградско шосе “ до ж.к. „ Младост “ и обходния път на Поморие.

Остатъкът от средствата ще бъде вложен в ремонт на основни сектори от републиканската пътна мрежа и съоръжения по тях, както и за повишаване на пътната сигурност посредством ремонт на мантинели, възобновяване на вертикална сигнализация, полагане на хоризонтална маркировка и други.

Съгласно друго правителствено постановление, до 89 998 200 лева се предоставят по бюджета на Министерство на регионалното развитие за финансиране на Националното тол управление за заплащане на последната част от контракта за планиране, създаване и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за прилагане на републиканската пътна мрежа.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР