По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации

...
По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации
Коментари Харесай

Вътрешният министър на Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП: Нека се движим безопасно!

По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените народи всяка трета неделя на ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи.

Тази година, в седмицата от 9 до 15 ноември, хора от целия свят ще отдадат респект към починалите и ще насочат молебствия за здраве и бързо възобновяване на получилите физически или душевен контузии. В християнските храмове Световният ден ще бъде маркиран на 15 ноември - ден и за осъзнаване на нуждата от ново отношение и просвета в придвижването по пътищата. Безопасността на придвижването е споделена отговорност. Нека обединим старания в името на живота и всеки от нас даде своя принос.

Обръщение на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски:

Уважаеми съграждани,

На 15 ноември 2020 година светът за петнадесети път ще се сплоти от една и съща идея – да се запази човешкият живот и да се отдаде респект на всички, които са го изгубили в произшествия на пътя. Решението от 2005 година на Генералната асамблея на Организацията на обединените народи всяка трета неделя от месец ноември да бъде Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи дава отговор на днешните търсения на по-сигурни пътища, по-безопасни транспортни средства и по-умели и виновни водачи, пешеходци и пасажери.

Всеки ден по пътищата на страната в придвижването се включват хиляди участници, с цел да стигнат до учебното заведение, службата, залата за подготовка, мястото за разходка и отмора и с цел да се върнат вкъщи. И всеки ден всички ние, забързани и увлечени от трафика, не виждаме другите бързащи, ставаме невнимателни и се трансформираме в жертва на личното си държание. Само за последната 2019 година в 6730 пътнотранспортни катастрофи са ранени 8499 и са починали 628 участници в придвижването по пътищата на страната, по тази причина от самите нас зависи да намерим правилния път към опазването на здравето и живота.

Ние сме част от света и нашите старания за ограничение на пътнотранспортния травматизъм допълват световните решения, ориентирани към закъснение на скоростта и обособяване на повече време за разбиране на света към нас и в нас. Нека дружно продължим по пътя на виновния избор за придвижване със съобразена скорост, осъществяване на умели маневри, които не слагат хората в риск, и предоставяне преимущество на живота.

Нека се обърнем към себе си, към околните си и към вярата и си дадем вяра за дни без катастрофи на пътя, за сигурност и за живот.

Нека се движим безвредно! Нека се учим и възпитаваме да сме деликатни на пътя!

Нека сигурността на придвижването по пътищата бъде наша отговорност!, прикани Терзийски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР