По разследване на трафик на културни ценности и пране на

...
По разследване на трафик на културни ценности и пране на
Коментари Харесай

Полицейски шеф обвинен за чадър над Божков 

По следствие на трафик на културни полезности и пране на пари
На независимост е с „ подписка “

Ангел Папалезов: Не познавам този човек!

Обвинение за присъединяване в проведена незаконна група бе предявено през днешния ден на началника на бранш „ Културно исторически полезности “ към Главна дирекция „ Национална полиция “ Ангел Папалезов. Шеф на въпросната група бил намиращият се в Дубай предприемач Васил Божков, а в нея са взели участие над 10 души, които се занимавали с трафик на културно-исторически полезности и пране на пари. Това стана ясно от изказване на Валентина Маджарова, началник на Специализираната прокуратура.

Папалезов и юриста му влязоха в 11 ч. в Националната следствена работа и двмата излязоха единствено след 15 минути. Обвиняемият полицейски началник остава на на независимост с мярка „ подписка “, тъй като той в никакъв случай, по никакъв мотив не е бил арестуван, сподели Маджарова. Тя добави, че не е казус обвиняването против върховен чиновник на Министерство на вътрешните работи – в момента даже в спецсъда се гледа дело против някогашния началник на отдел „ Наркотици “ в ГДБОП.

Неофициално се приказва, че обвиняването на Папалезов е за чадър над Божков и хората му, които от години търгуват с антики. Миналата година бяха конфискувани близо 6700 скъпи предмети от древността.

Папалезов отхвърли обвиняванията с думите: „ Истинско безумство е, тъй като този човек не го познавам. Познавам чиновници на фондация „ Тракия “, само че това е обвързвано с осъществяване на служебните ми отговорности през годините. Работя по линия „ Културно завещание “ от 2003 година насам. Ще е професионален позор, в случай че не ги познавам и не съм се срещал с тези хора. Със спецпрокуратурата и следствието в годините обратно сме имали сполучливи акции. При една от най-хубавите персонално наблюдаващ прокурор ми е била Сийка Милева, където триумфът бе интернационален “, сподели висшият служител на реда.

„ Постановлението е кухо. Толкова кухо, та чак дрънчи от него. Единствено и единствено е посочен ръководителят на групата и са показали, че в тази група вземат участие над 10 лица “, изясни юристът му Стефан Карайотов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР