По разпореждане на Върховна прокуратура в Софийска апелативна прокуратура е

...
По разпореждане на Върховна прокуратура в Софийска апелативна прокуратура е
Коментари Харесай

След намесата на ВАП, прокуратурата все пак ще разследва теч на данни в ДАР

По предписание на Върховна прокуратура в Софийска апелативна прокуратура е осъществен надзор за правомерност на разпореждане за отвод от формиране на досъдебно произвеждане на Софийска градска прокуратура по сигнал за нарушавания на Закона за отбрана на класифицираната информация от Държавна организация " Разузнаване " (ДАР). Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Сигналът е по отношение на извършена социална поръчка за избор на оператор за разработване на ваучери за храна, при която е позволено нарушаване, обвързвано с данни на чиновници на ДАР.

ДАНС е направила предварителна инспекция по случая. Наблюдаващият прокурор от Софийска градска прокуратура обаче е отказал да образува досъдебно произвеждане. Според него не е имало данни, обосноваващи корупционно или друго действие, съдържащо признаците на закононарушение от общ темперамент по смисъла на Наказателен кодекс.

След запознаване със събраните доказателства и правните заключения в постановлението при реализирането на контрола за правомерност прокурор от Софийска апелативна прокуратура е открил, че постановлението на СГП следва да бъде анулирано като голословно, погрешно и незаконосъобразно.

Материалите по досъдебното произвеждане са върнати на Софийска градска прокуратура за продължение на следствието.
 Разузнаването ни осветило сътрудници посредством ваучери за храна
Разузнаването ни осветило сътрудници посредством ваучери за храна

Атанас Атанасов желае досъдебно произвеждане против позволилите този пробив
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР