По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на околната среда

...
По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на околната среда
Коментари Харесай

По разпореждане на Борисов министър обходи района на Рилските езера

 По предписание на премиера Бойко Борисов министърът на околната среда и водите Емил Димитров през днешния ден направи инспекция на място на осъществяването на дейностите по план “Устойчиво ръководство на Национален парк “Рила "  II-ра фаза “.

Министърът обходи региона на Рилските езера и установи, че строителната техника е изведена от обекта и дейностите по плана са спрени. Установени бяха нарушавания в осъществяването на плана, за които ще бъде направен обстоен отчет до министър-председателя, написа Блиц.

Предстои осъществяването на предоставената от министър Димитров цялостна проверка на плана от специалисти на Оперативна стратегия " Околна среда “.

За открити нарушавания изпълнителят ще бъде глобен, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.

Припомняме, че във вторник министър председателят разпореди прекъсване на активността на багерите на Седемте рилски езера, а вицепремиерът Томислав Дончев изпрати писмо до екоминистъра Емил Димитров - Ревизоро неотложно да спре осъществяването на дейностите по план " Устойчиво ръководство на народен парк " Рила " - втора фаза ".

Окръжна прокуратура – Кюстендил се е самосезира по случая.  И прокуратурата подхвана случая с багера край " Бъбрека " В рамките на надзора за правда, прокуратурата е разпоредила незабавна инспекция, която следва да бъде осъществена от бранш " Икономическа полиция “ в Районно ръководство - Дупница при Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР