По разпореждане на министъра на земеделието, храните и горите проф.

...
По разпореждане на министъра на земеделието, храните и горите проф.
Коментари Харесай

БАБХ започва проверки на храната за ученици

По предписание на министъра на земеделието, храните и горите проф. доктор Христо Бозуков и със заповед на изпълнителния шеф на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) доктор Христо Вълчанов, инспектори от всички ОДБХ ревизират учебните столове, бюфети и обектите, предлагащи храни в учебните заведения, по отношение на началото на новата образователна година. Това оповестиха от Агенцията.

Обекти на инспекциите са произходът и вярното предпазване на първични материали и храни, периодите на предпазване и дали се съблюдават условията за даване на информация за храните на потребителите и вярното им етикетиране.

Проверява се също използването на Наредба №2 за характерните условия към сигурността и качеството на храните, предлагани в детските заведения, учебните заведения и обектите за търговия на дребно на техните територии.

По време на инспекциите се следи и за спазването на противоепидемичните ограничения от личния състав, ангажиран с приготвянето и предлагането на храни в обектите за хранене на територията на учебните заведения, според Указанията към бизнес операторите, стопанисващи обекти за публично хранене и обекти за търговия с храни по използване на противоепидемичните ограничения по отношение на COVID-19.

При определяне на противоречие ще бъдат подхванати дейности, според настоящото законодателство. При нужда и по преценка на проверяващите инспектори ще бъдат вземани проби от храните за лабораторно изпитване.

Интензивните инспекции не престават до 30.09.2021 година, в това число. След тази дата обектите подлежат на формален надзор, който БАБХ прави непрестанно.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР