По разпореждане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов делото

...
По разпореждане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов делото
Коментари Харесай

По разпореждане на Сарафов: Делото за смъртта на Ферарио Спасов е преместено в Ловешката прокуратура

По предписание на изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов делото за гибелта на футболния треньор Ферарио Спасов ще бъде конфискувано от Окръжната прокуратура във Велико Търново и ще бъде изпратено на Ловешката, съобщи БНР.

Прокурорът Йордан Кожухаров, който пусна против " подписка " водача, предизвикал злополуката, бе извикан през днешния ден при Сарафов.

Йордан Кожухаров беше извикан при Сарафов още през вчерашния ден, малко откакто стана ясно, че на предизвикалия злополуката Начо Пантелеев е повдигнато обвиняване, само че не е арестуван, макар изказванията на очевидци, че при хлъзгав път е блъснал автомобила на футболния треньор с доста висока скорост.
Преди да влезе при Сарафов Кожухаров изясни сбито за какво е решил да пусне Пантелеев против подписка. " Делото няма експертиза и скоростта не може да бъде избрана на този стадий от следствието. Преди да излезе експертиза не можем да обвържем това нарушаване със скоростта, с която се е движела колата. Даже не можем да кажем каква е била тя. Основното нарушаване, за което сме повдигнали, е загубата на надзор – заради мокрия път и едната гума най-вероятно е забуксувала, а колата се е отклонила при изпреварване вдясно и се е осъществило ПТП-то ", сподели Кожухаров.

Той отхвърли изказвания в медиите, че шофьорската брошура на Пантелеев не била отнета, както и че не му е била наложена възбрана да напуща страната.

Адвокатът на обвинения за злополуката Начо Панталеев от Лясковец съобщи в това време, че клиентът му не се укрива и ще спомага на проверяващите. Почти денонощие след постановяването на тази мярка той е свикан да предадем книжката, разгласи юрист Венцислав Фоти и добави, че към момента няма планувана дата обвиненият да даде показания за злополуката.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР