По-рано вчера МНС поиска Путин да бъде арестуван по подозрение

...
По-рано вчера МНС поиска Путин да бъде арестуван по подозрение
Коментари Харесай

Джо Байдън: Искането за арест на Путин е оправдано frognews.bg

По-рано през вчерашния ден МНС изиска Путин да бъде задържан по съмнение за осъществяване на незаконно депортиране на деца и незаконно прекачване на хора от Украйна в Русия, след началото на нашествието на Москва в прилежащата страна предходната година.

 

Е, мисля, че е целесъобразно. Но въпросът е, че това (МНС) не е прието и от нас на интернационално ниво. Мисля обаче, че той (МНС) излезе с доста мощен мотив “, сподели Байдън пред публицисти.

 

Съединени американски щати настрана стигнаха до умозаключение, че съветските сили са правили военни закононарушения в Украйна и поддържат търсенето на отговорност за причинителите на военни закононарушения, уточни представител на Държавния департамент.

 

Няма подозрение, че Русия прави военни закононарушения и зверства в Украйна и ние сме били напълно ясни, че виновните за тях би трябвало да бъдат подведени под отговорност, добави представителят.

 

Това е решение на прокурора на МНС, взето без значение, въз основа на обстоятелствата, с които разполага, се споделя още в изказването.

 

Този ход на МНС задължава 123-е страни, които признават юрисдикцията му, да арестуват Путин и да го предадат в Хага, в случай че стъпи на тяхна територия.

 

Вчера МНС издаде и заповед за арест на Мария Лвова-Белова - съветският комисар за правата на децата, по същите обвинявания.

 

Подкрепен от Съединени американски щати отчет на откриватели от университета в Йейл предишния месец стигна до извод, че Русия държи най-малко 6000 украински деца в минимум 43 лагера и други обекти като част от „ широкомащабна систематична мрежа “.

 

Искането за арест на съветския президент идва от МНС (Международен углавен съд) - институция, в която Съединени американски щати и Русия не членуват.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР