По-рано в хода на днешния ден станахме свидетели на отказване

...
По-рано в хода на днешния ден станахме свидетели на отказване
Коментари Харесай

След ново отказване на Уимбълдън: Медведев е на дебютния си 1/4-финал и очаква Циципас

По-рано в хода на днешния ден станахме очевидци на отричане при дамите, откакто Беатриз Хадад Мая получи контузия и прекрати присъединяване си в мача прибързано, като нейният печален край бе последван от Иржи Лехечка, който стори същото час по-късно и изпрати Даниил Медведев в 1/4-финалната фаза на Уимбълдън. Руснакът имаше цялостното владичество на корта в двата изиграни сета на мача си против сензацията от Аустрелиън Оупън, като продължителността на конфликта бе едвам час и 19 минути, преди международният номер 37 да се откаже, с което успеха бе в интерес на любимеца - 6:3 6:2 и отричане.

С триумфа си третият подложен потвърди, че надалеч не е за подценяване в отсяването на любимците за трофея в All England Club и подпечата дебютното си класиране за финалната осмица на най-стария тенис шампионат, където по всяка възможност ще срещне петия подложен Стефанос Циципас, който все още играе при сет на сет с първенеца от Майорка - Кристофър Юбенкс.

На старта на дуела напрежението върху плещите на чеха да сервира пръв в мача оказа своето въздействие и той в старанието си да дава нужната експанзия с ударите си, с цел да пресира любимеца, пресили неколкократно своите отигравания, като последвалите неточности от ракетата му означаваха пробив в актива на Медведев. Същевременно пък руснакът впечатляваше с представянето си лично подаване в днешния ден, като ловко дирижираше протичащото се при началния си удар и с помощта на това откри надзор върху сервиса на своя сътрудник, който не устоя на натиска и в деветия гейм инкасира нов пробив, донесъл откриващия сет в сметката на първенеца от Рим.

С настъпването на втората част проблемите за международния номер 37 продължиха с цялостна мощ и въпреки той да завоюва дебютното си подаване, то скоропостижно московчанинът изцяло взе връх в разиграванията и проби на нула. Този миг докара до вземането на медицински таймаут от страна на Лехечка, който привидно изпитваше физически дискомфорт под някаква форма, като след интервенцията с физиотерапевта на корта, то чехът продължи присъединяване в срещата. Краят на конфликта обаче напълно скоро настъпи, откакто международният номер три дублира преимуществото си в резултата посредством нов брейк и усили преднината си в обособените сетове, при което чехът избра да не рискува утежняване на положението си и взе решение да се откаже прибързано, изпращайки любимеца на 1/4-финал в All England Club.

A maiden quarter-final awaits,
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР