По-рано този месец Microsoft публикуваха редовните месечни обновления за Windows

...
По-рано този месец Microsoft публикуваха редовните месечни обновления за Windows
Коментари Харесай

Декемврийските актуализации за Windows създават проблеми за някои потребители

По-рано този месец Microsoft разгласиха постоянните месечни обновления за Windows и обвързваните с него артикули и услуги. Оказва се обаче, че и декемврийските актуализации, сходно на други през тази година, основават проблеми. В центъра им този път е кумулативна актуализация с номер KB5021233. Новината за неверното обновяване пристигна от самите Microsoft и Windows Health Dashboard, където компанията признава за съществуването на обстановката след получени голям брой отчети.

Настоящият проблем може да докара при някои системи до „ наследник екран на гибелта “ (Blue Screen of Death, BSOD), а изтоникът му е драйвер с името hidparse.sys. С местонахождение в c:/windows/system32 и c:/windows/system32/drivers (ако сте конфигурирали системата в C:), обновлението може да докара до неточност при сверяването на файловите версии и крах във валидирането на сигнатурите при разчистване. При появяването на такава се появява и упоменатият BSOD с код за неточност 0xc000021a, предават The Register. Проблемът визира голям брой версии на операционната система.

Microsoft работят по въпроса и евентуално инженерите от компанията да излязат скоро с решение, само че дотогава има краткотрайно решение, чието налагане Microsoft на специфична страница, отдадена на грешката. Ако системата ви не започва обикновено след появяването за неточност ще би трябвало да влезете в специфичната среда за възобновяване Windows Recovery Environment (WindowsRE). От там е нужно да изберете първо Troubleshoot, Start recovery, troubleshooting, and diagnostic tools, Advanced Options и да изберете Command Prompt, изчаквайки устройството ви да се рестартира. След това пред вас ще се показа общоприетия прозорец на Command Prompt, в който ще би трябвало да въведете следния ред: xcopy C:windowssystem32drivershidparse.sys C:windows\system32hidparse.sys, пишете exit, след което Continue. Това би трябвало да реши казуса. Microsoft акцентират, че не би трябвало да триете hidparse.sys или да употребявате други недокументирани способи за справяне с казуса.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР