По-рано този месец, иноватори от целия свят се присъединиха към

...
По-рано този месец, иноватори от целия свят се присъединиха към
Коментари Харесай

Създаване на пространство за отворени дискусии за бъдещи иновации

По-рано този месец, иноватори от целия свят се причислиха към LG на фестивала LG NOVA Innovation Festival. Той се организира на Historic Craneway Pavilion в Ричмонд, Калифорния и събра над 500 стартъп компании, индустриални специалисти, вложители, ментори и инфлуенсъри, с цел да си сътрудничат и поддържат връзка по отношение на провокациите и тематиките, касаещи общото ни бъдеще.

Фестивалът бе хазаин на над 70 представители, 23 сесии, основни обръщения от Марк Тарпенинг, съосновател на Tesla и NuvoMedia и Мери Лу Джепсън, създател на Openwater и съосновател и CTO на програмата One Laptop per Child; вълнуващ диалог с 4-кратния NBA първенец с Golden State Warriors и деен вложител, Андре Игуодала. За LG фестивалът беше кулминационната точка на траялото година предизвикателство Mission for the Future Challenge, самодейност, водена от LG NOVA, основания в Силиконовата котловина LG North American Innovation Center, чиято задача е да отркие новаторски, значими за бъдещето започващи компаниии и предприемачески общности, да ги изградят и да им оказват помощ да се усъвършенстват.

„ За смяната в света е от фундаментална значимост стартъпите да се научат да танцуват със слоновете. Тези слонове са огромните корпорации, които имат ресурсите да им асистират в тяхната задача. " - Д-р Мери Лу Джапсен

" Страстта е доста значима. Ако не обичаш това, което правиш, е доста мъчно да успееш. " - Андре Игуодала

Още от посланията, споделени на фестивала:

„ В момента е превъзходен интервал за стартъп фирмите. Светът търси решения точно от тях. Сега, по-голямата част от междинните и огромните компании схващат, че имат потребност от стартъп фирмите. " - Марко Маринучи

„ Като водач, би трябвало непрестанно да мислиш ‘в вярната посока ли сме?`. Лесният въпрос е, носиш ли стойност за промишлеността и твоите консуматори? " - Кристин Мун

„ Ако не се проваляш отвреме в точния момент, не си задоволително новаторски. - Йанг Лий

„ Промяната, за мен, значи, че сте в синхрон с потребителите си. Трябва непрестанно да се адаптирате и да оставяте място за нужни промени. Промяната е положително нещо. " - Девон Дрю

Повреме на фестивала, LG NOVA разгласи селекцията с финалисти за Mission for the Future 2021 Program и започва интернационалната стратегия за тази година - Mission for the Future ‘22, the New and the Next. Възможността за кандидатстване е до 6 октомври 2022. През втората година на предизвикването, екипът на LG и LG NOVA уголемяват обсега на програмата, с цел да включат Smart Home, Home Entertainment, Business Solutions и Display Solutions категориите, дружно с досегашните Digital Health, Metaverse и Gaming, ESG/Electric Mobility и Open Innovation. Целта е да се открият нови революционни хрумвания, които LG да поддържа посредством своята световна инфраструктура, с цел да помогне на измененията за всички да настъпят допустимо най-скоро.

Един от най-ключовите детайли на събитието беше съревнование за показване на започващи компании, където 12 компании показаха своите хрумвания за положителна смяна в света ни на жури, формирано от ветерани в предприемачеството и вложители, в това число Андре Игуодала. Победители в това съревнование бяха: преди всичко, Trendi, канадска компания за роботика, която оказва помощ на фермите и хранителната индустрия да избавят и рециклират отпадъците от храна в потребни артикули. Второ място, Skinopathy, дигитализацията на кръга от грижи за пациентите и решаването на доста от проблемите в дерматологията през днешния ден. Трето място, Third place, Metalistings, многоверижен агрегатор на метавселена. И любимецът на публиката, Helios Data, безвредна платформа за колаборация сред данни, която отстрани риска при потреблението, анализирането и монетизирането на персонални данни.

По време на събитието, посетителите имаха опция да беседват с вложители, корпоративни ръководители в LG и други компании, както и между тях, защото LG търси способи да внедри нови нововъведения на пазара, които позволяват някои от най-големите проблеми на днешния свят. Именно по тази причина е основан LG Innovation Festival - да събере хората и да им даде поле за полемики, които ще основат едно по-позитивно бъдеше и ще подобрят качеството на живот.

„ Иновацията може да се случи по доста разнообразни способи. Ние имаме вяра в силата на обединяването сред стартъпите и огромните нововъведения като най-хубавото съдействие. Стартиращите компании имат невероятни технологии и бизнеси и сами. Ние желаеме да им помогнем да доближат нови равнища посредством LG NOVA. Ще имаме достойнството да следим невероятни компании, които ще се развият, с помощта на тези партньорства, " сподели доктор Соку Ри, старши вице-президент по нововъведенията за LG и началник на LG NOVA.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР