По-рано тази седмица стана ясно, че британският регулатор е взел

...
По-рано тази седмица стана ясно, че британският регулатор е взел
Коментари Харесай

Microsott ще следва гейминг стратегиите си даже и при провал на сделката с Activision Blizzard

По-рано тази седмица стана ясно, че английският регулатор е взел решението да блокира договорката сред Microsoft и Activision Blizzard в страната. Сливането на стойност $69 милиарда към този момент е утвърдено в съвсем всички пазари, само че останаха най-важните – тези в Съединени американски щати и Англия. Сигналът, който изпатиха от Острова звучи, като ненадейно развиване за това, което се възприемаше като сигурна транзакция. Но очевидно към този момент не и Microsoft наподобява са подготвени за сходен сюжет.

Това излиза наяве от материал, оповестен на страниците на Bloomberg. Дайна Бас от американската медия предава за провела се среща на шефа на гейминг интервенциите в Microsoft Фил Спенсър със чиновници на ръководения от него отдел. На нея той е уверил сътрудниците си, че въпреки и сливането сред двете компании да е значимо за реализацията на гейминг тактиките на Microsoft в бизнеса им с видеоигри, то възможен неуспех на договорката няма да значи завършек на всичко – компанията ще продължава да следва проектите си и без съществуването на Call of Duty, Diablo и Overwatch в портфолиото си.

От Microsoft обявиха, че ще апелират решението на английската организация по конкуренцията и пазарите, само че е подозрително, че това ще има необикновен резултат. Сделката освен би засилила позицията на Microsoft на конзолния пазар по отношение на директните си съперници от Nintendo и Sony, само че с привличането на експерти в мобилния гейминг, като King, ще осъществя отколешните упоритости на компанията в този сегмент. Що се отнася до Activision Blizzard, то възможния неуспех на сливането не би минало без разтърсвания. За това призна неотдавна основният изпълнителен шеф на компанията Боби Котик в изявление със CNBC. Той не счита, че това ще е злополука, само че въпреки всичко придобиването не е без значение за бъдещето на компанията.

„ Просто става все по-трудно, когато оперираш в един световен пазар с една Япония, където нямаш свободен достъп до потребителя и един Китай, където би трябвало да влезеш в взаимно съдействие с локална компания, с цел да оперираш “, разяснява Котик.

Сделката сред Microsoft и Activision Blizzard би трябвало да бъде затворена доникъде на юли. Ако тя се провали редмъндската компанията е задължена да заплати обезщетение на Activision в размер на три милиарда.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР