По-рано тази година приключи първата засега част от съдебната война

...
По-рано тази година приключи първата засега част от съдебната война
Коментари Харесай

Apple си спечели още време за изпълнение на решението на съда

По-рано тази година завърши първата към този момент част от правосъдната война сред Apple и Epic Games. Както знаете, последните желаят от американския съд да наруши господството на Apple в мобилното пространство и да разреши на разработчиците на приложения за iOS да вземат заслужено възнаграждение за техния труд. Това обаче не се случи.

През септември арбитър Ивон Гонзалес Родригес в интерес на Apple по всички обвинявания (включително и непризнаването на това, че Apple са монополисти), с изключение на по едно от настояванията на Epic – така наречен „политика по пренасочване“, която категорично не разрешава на разработчиците да влагат връзки в приложенията си, които да пренасочват потребителите към странични благоприятни условия за разплащане. Според Роджърс, въпросната политика влиза в несъгласие с калифорнийските закони за почтена конкуренция. Съдията по делото отсъди, че Apple разполагат с 90 дни да се съобразят с решението на съда. Този период обаче очевидно няма да бъде спазен, защото Apple имат намерение да оспорват решението и са си спечелили време до тогава да изпълнят разпореждането, предава GamesIndustry.biz.

„Apple към този момент показва това, че най-малкото, това обжалване повдига съществени въпроси по отношение на правотата от отсъждането на районния съд, че Epic Games, Inc. не са съумели да потвърдят, че Apple са нарушили някои от антитръстовите закони, само че са потвърдили, че същото държание е нарушило Закона за нечестна конкуренция на Калифорния“, се декларира в сегашното решение на правосъдната институция, одобрила забавянето.

Според него, Apple са показали безапелационни причини, че влизането в действие на нареждането на девети декември ще аргументи на компанията невъзстановима щета и вярното деяние в този случай би било да се поддържа статуквото опреди решението на арбитър Родригес до старта на обжалването. Самара Родригес отхвърли забавянето на осъществяването на съда, заявявайки, че молбата се базира на изборно пояснение на доводите на институцията и занемаряване на откритията, подкрепящи отсъждането, а точно първи проблясъци на антиконкурентно държание. Що се отнася до Epic Games, то компанията стачкува против сегашното решение с довода, че едно вероятно обжалване може да трае доста години.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР