По-рано Таня Найденова определи уволнението си по-рано като реваншистко и

...
По-рано Таня Найденова определи уволнението си по-рано като реваншистко и
Коментари Харесай

Освободената от поста председател на Патентно ведомство дни наред не е била на работа

По-рано Таня Найденова дефинира уволнението си по-рано като реваншистко и изясни, че „ не е калинка ”
Oтстраненият предходната седмица от служба шеф на Патентното ведомство Таня Найденова дефинира дейностите на служебния кабинет като реваншистки. Тя даде специфична конференция по тематиката в Българска телеграфна агенция, на която съобщи, че уволнението ѝ е „ незаконосъобразно, неточно и аморално ”.

На 10 август със заповед на премиера Гълъб Донев Министерският съвет освободи Таня Найденова от длъжността ръководител на Патентното ведомство, като назначи на нейно място проф. Владя Борисова. Последната заемаше длъжността в продължение на една година - от средата на 2021 година до юни 2022, по време на служебните кабинети на Стефан Янев. Впоследствие Корнелия Нинова я смени точно с Найденова, която е кадър на Българска социалистическа партия.

„ Аз не съм калинка ”, съобщи уволненият ръководител на Патентното ведомство и уточни, че имала нужния опит и експертиза от 1997 година „ Абсолютно ми е необяснимо това решение на служебния кабинет, на президента може би, тъй като аз допускам, че оттова се диктуват нещата за връщането на госпожа Борисова още веднъж на това място ”, разяснява Найденова. Тя схванала за заповедта за уволняване по време на отпуск от секретарката си, която също е била в отпуск.

Думите на Таня Найденова предизвикаха отговор от страна на Министерството на стопанската система и промишлеността. От ведомството обясниха в известие, че след встъпването в служба на служебното държавно управление, дни наред ръководителят на Патентното ведомство Найденова не е посещавала работното си място, като пред сътрудниците си е декларирала, че е в чужбина.

Справка от Министерството на стопанската система и промишлеността демонстрира, че в този интервал тя не е имала нито подписано позволение за потребление на заплатен годишен отпуск, нито е била в командировка. Това на процедура значи, че тя еднолично е взела решение да не се явява на служебното си място, с което е блокирала активността на Патентното ведомство. 

Новият ръководител на Ведомството проф. Владя Борисова сега е упълномощила разбор на положението на институцията. Към момента той демонстрира, че за 2 месеца ръководство на Таня Найденова, общият брой на дните ѝ в командировка са 16 или близо един календарен месец в случай че се сметнат съботите и неделите. Общата стойност на тези командировки възлизат на 11 394 лева. Председателят на Патентното ведомство е надвишила полагащите ѝ се разноски за командировки с близо 7 хиляди лева за този къс интервал на ръководство (най-вероятно, с цел да се употребява най-висока класа на самолетни билети и хотелско настаняване), пишат от министерството.

Във Ведомството е назначено лице, което е било освободено в предишното заради компроментирана експертиза, на което е предоставено да управлява дирекцията, занимаваща се с публичните поръчки. Една от първите подписани заповеди от Таня Найденова, като ръководител на Патентното ведомство, е била за освобождение на основния секретар на институцията. Друга кадрова смяна е понижаването в служба на шеф с над 10 години стаж, като държавен чиновник във Ведомството.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР