Правителството отхвърля призивите да определи Китай като заплаха въпреки „шпионския“ арест в парламента

...
По-рано следобед председателят сър Линдзи Хойл предупреди депутатите да не
Коментари Харесай

По-рано следобед председателят сър Линдзи Хойл предупреди депутатите да не навлизат в подробности по въпроса - или - по време на дебата.

< p>Най-новото в политиката: Вицепремиерът дава актуална информация относно обвиненията в „китайски шпионин“

Множество консервативни депутати – някои от тях санкционирани от Китай – споделиха недоволството си от факта, че не са били уведомени за ареста на изследовател, когато това се случи.

Те, заедно с депутати от опозиционните скамейки, призоваха правителството да определи Китай като заплаха за Обединеното кралство.

Премиерът Риши Сунак също говори в Камарата на общините след среща с китайския премиер Ли Цян на Г-20 през уикенда.

Г-н Сунак каза: „Светостта на това място трябва да бъде защитена и правото на членовете да изразяват мнението си без страх или санкции трябва да бъде запазено.

"Ние ще защитаваме нашата демокрация и нашата сигурност - затова бях категоричен с премиера Ли, че действията, които се стремят да подкопаят британската демокрация, са напълно неприемливи и никога няма да бъдат толерирани."

Изображение: Оливър Доудън каза, че правителството е имало „ясни очи“ за Китай

Г-н Даудън повтори позицията на правителството, изложена в обновяването на интегрирания преглед по-рано тази година, че Китай е „системно предизвикателство“ за Обединеното кралство.

Лиз Тръс, бивш външен министър и бивш министър-председател, нарече Китай „най-голямата заплаха, както за света, така и за Обединеното кралство, за свободата и демокрацията.“

Сър Иън Дънкан Смит, друг бивш лидер на Консервативната партия, каза: „Ужасяващи са новините, че имаме потенциална клетка, действаща в и около Уестминстър, шпионска клетка, и аз като санкционирано лице, заедно с много от моите колеги, съм особено обезпокоен от тази конкретна новина.“

Той добави: „Проблемът се крие в бъркотията, в която сме се забъркали относно това, което определяме като Китай по отношение на нас. Заплаха ли са или не? Ако те са заплаха, защо не ги наречем заплаха и не предприемем съответните действия, които са необходими, за да се справим с тях на тази основа и да санкционираме някои хора?"

Консервативните депутати Тим Лоутън, Тереза ​​Вилиърс и сър Боб Сили също призова правителството да предприеме повече действия.

Прочетете повече:
Премиерът се изправя срещу премиера на Китай след ареста на парламентарния „шпионин“
Правителството няма „никаква стратегия“ за справяне с насочването на Китай към Обединеното кралство

Г-н Даудън призна, че Китай е „държавна заплаха номер едно“ за икономическата сигурност на Обединеното кралство.

Министърът добави, че правителството на Обединеното кралство е било „ясно- заплахите, които Китай представлява за Обединеното кралство, и предприема действия за справяне с тях – като забрана на Huawei от инфраструктурата на Обединеното кралство и забрана на TikTok на правителствени телефони.

Сър Кийр Стармър, който отговори на изявлението на г-н Сунак , настоя правителството дали външният министър Джеймс Клевърли е знаел за арестите, преди да стане .

Посещението се състоя през август, пет месеца след ареста.

Г-н Сунак каза: „Сигурен съм, че той ще оцени, че тъй като има текущо разследване, както казахте също, г-н председател, аз съм ограничен в това, което мога да кажа конкретно.

„Но бях категорично ясен в нашия ангажимент с Китай, че няма да приемем никаква намеса в нашата демокрация и парламентарна система. .

В изявление, разпространено от неговите адвокати, арестуваният каза: „Чувствам се принуден да отговоря на обвиненията в медиите, че съм „китайски шпионин“. Погрешно е да бъда задължен да правя каквато и да е форма на публичен коментар относно невярното докладване, което се е случило.

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате своите подкасти

"Въпреки това, като се има предвид това, което беше съобщено, жизненоважно е да се знае, че съм напълно невинен. Прекарах кариерата си до момента, опитвайки се да образовам другите за предизвикателството и заплахите, представени от китайския комунист Партия.

„Да правя това, което се твърди срещу мен в екстравагантни новини, би било против всичко, което подкрепям.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР