По-рано сдружението заяви, че ще организира най-големия протест срещу британски

...
По-рано сдружението заяви, че ще организира най-големия протест срещу британски
Коментари Харесай

Протест беляза коронацията на Чарлз III, арестуваха лидера на антимонархическа група

По-рано сдружението съобщи, че ще провежда най-големия митинг против английски монарх в актуалната история. Началникът на лондонската полиция Марк Роули обаче предизвести през вчерашния ден, че управляващите ще подхващат нужните дейности, в случай че протестиращите се опитат да " попречват удоволствието и празника " на хората, прибавя Българска телеграфна агенция.

Протестиращите, облечени в жълти тениски, с цел да се открояват от множеството, упорстват държавният главан да бъде избиран от жителите. Кралското семейство няма място в актуалната конституционна народна власт, а издръжката му е извънредно скъпа, са техните причини срещу монархията.

Говорител на групата съобщи, че тази заран полицията е арестувала нейния водач Греъм Смит. На фотоси, оповестени в " Туитър ", се вижда по какъв начин Смит е седнал на земята, заобиколен от полицейски чиновници.

Снимка: AP/БТА

Полицията от своя страна не удостовери ареста, само че съобщи, че е задържала четирима души по съмнение в нарушение на публичния ред и трима души по съмнение в притежанието на рискови предмети.

Снимка: AP/БТА

Служител на мястото на случая наоколо до площад Трафалгар съобщи, че трима протестиращи от " Република " са били задържани за това, че са носели багра. От групата оповестиха, че петима техни поддръжници са били арестувани, а стотици плакати са били конфискувани.

Снимка: AP/БТА

Фотограф на Ройтерс съобщи, че са били задържани и няколко протестиращи от екологичното придвижване " Просто спрете петрола " (Just Stop Oil).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР