По-рано през деня руската държавна корпорация за атомна енергия Росатом

...
По-рано през деня руската държавна корпорация за атомна енергия Росатом
Коментари Харесай

Украйна отрече руските твъдения, че е атакувала АЕЦ запорожие

По-рано денем съветската държавна корпорация за атомна сила " Росатом " заяви за трима ранени при " невиждана поредност от набези " на Украйна с дронове против най-голямата атомна електроцентрала в Европа.

Андрий Юсов, представител на Главното разследващо ръководство към Министерството на защитата на Украйна, изрично отхвърли да е имало офанзиви против окупираната от Русия АЕЦ в югоизточната украинска Запорожка област.

" Украйна не взе участие в каквито и да било въоръжени провокации в нелегално окупираната от Русия АЕЦ. Държавата агресор за следващ път заплашва нуклеарния обект, цивилното население и околната среда на цяла Европа ", акцентира Юсов.

Той загатна за " добре известна и непрекъснато незаконна процедура на нашествениците " да имитират офанзиви против атомната централа, да разполагат там бойци и да я минират.

Според назначеното от Москва управление на АЕЦ " Запорожие "  въоръжените сили на Украйна са поразили през днешния ден купола на шести блок на следената от Русия централа. 

" Няма сериозни повреди или потърпевши чиновници. Не са открити закани за сигурността на централата ", се споделя в известието.

По-рано през днешния ден същият източник заяви, че Украйна е атакувала с дронове АЕЦ-а.

" Днес дрон камикадзе е поразил региона на столовата, ситуирана на територията на Запорожката АЕЦ. Повреден е камион, разтоварващ артикули. 20 минути преди офанзивата в този регион е имало планувана ревизия на специалисти на Международната организация за атомна сила (МААЕ). Още един удар с дрон е поразил региона на товарното пристанище. Няма опасност за сигурността на централата. Няма потърпевши чиновници на централата или специалисти на МААЕ ", уточни в изказване съветското управление на атомната централа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР