По-рано по искане на Сарафов бяха освободени всички зам.-главни прокурори.

...
По-рано по искане на Сарафов бяха освободени всички зам.-главни прокурори.
Коментари Харесай

Борислав Сарафов освободи Сийка Милева като говорител на главния прокурор

По-рано по искане на Сарафов бяха освободени всички зам.-главни прокурори. Като претекст пред Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет той уточни, че желае да образува екип от хора, на които има доверие и с които споделя общи правила и полезности.

За нов шеф на Националната следствена работа, която Сарафов оглавяваше, преди да бъде назначен за изпълняващ функционалностите на основен прокурор, бе назначена Ивелина Христова.

Борислав Сарафов закри и Експертния съвет към основния прокурор, който бе основан през май 2020 година и в него участваха представители от региона на правото и някогашни магистрати.

И.ф. основен прокурор изиска и информация от Министерство на вътрешните работи за защитата на Любена Павлова и други очевидци по наказателни каузи от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Повод за настояването на Сарафов е оповестена обществено информация от някогашния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев за такива случаи, както и нуждата от усъвършенстване на взаимоотношението сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи в тази област.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР