По-рано крайният срок бе 6 ч. сутринта местно време, а

...
По-рано крайният срок бе 6 ч. сутринта местно време, а
Коментари Харесай

Израел нареди евакуация на болница в ивицата Газа frognews.bg

По-рано крайният период бе 6 ч. сутринта локално време, а по-късно срокът бе продължен до обяд. Това е поредна смяна. 

От " Червения полумесец " показват, че нямат опция да изтеглят болничното заведение и тя е длъжна да продължи да оказва помощ на заболели и потърпевши. 

PRCS Statement on Al Quds Hospital Evacuation order.
— PRCS (@PalestineRCS)

Вчера Израел подреди евакуация на 1.1. млн. цивилни от линията Газа като ги прикани да се реалокират на юг по два избрани маршрута. Международни организации към този момент предизвестиха, че този апел крие риск от предизвикателство на филантропична рецесия. Дипломат №1 на Европейски Съюз Жозеп Борел дефинира тези проекти за евакуация като невъзможни за осъществяване. 

Израел работи според интернационалното право, съобщи в отбрана боен представител на израелската войска. 

" Казваме на хората да се реалокират на юг. " Хамас " може да ги реалокира, в случай че ги е грижа за тях – това е тяхна отговорност ", съобщи представителят на израелската войска. 

Зоната за евакуация включва целия град Газа и два огромни бежански лагера. Взети дружно, това съставлява една от най-гъсто обитаемоте елементи на линията Газа. Също през вчерашния ден се появи и информация за удар по ескорт от цивилни в Газа, който е станал точно по един от двата избрани маршрута. Най-малко 12 души, измежду които и дребни деца, починаха.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР