По-рано днес ви информирахме, че от Volvo планират да продават

...
По-рано днес ви информирахме, че от Volvo планират да продават
Коментари Харесай

Електрическото Volvo C40 Recharge дебютира с 402 конски сили

По-рано през днешния ден ви информирахме, че от Volvo възнамеряват да продават само коли на ток след 2030 година, а не щеш ли показаното C40 Recharge прави стъпки точно в тази посока. До момента единственият електрически автомобил в гамата на шведите бе Volvo XC 40 Recharge.



Купеобразният SUV C40 Recharge взаимства платформа и технологии от XC 40, само че за разлика от него употребява единствено електромотори и не се предлага с бензинов или дизелов елемент. Размерите на двата кросоувъра са идентични, като промени се следят в долната част на предната ризница при C40 Recharge, както и в по-малкия с съвсем 7см луфт.



Страничната линия също е друга, като характерната форма на тавана лишава част от мястото за пасажерите в задната част, само че пък не понижава потенциала на багажника или най-малко по този начин настояват от Volvo.



Задницата е мястото където измененията са най-видими, стоповете са с изменена форма и като се изключи че не престават отвесно към тавана, те са съвсем свързани и хоризонтално. Малък спойлер може да се види на капака на багажника, а неналичието на реплика на ауспуси, също е смяна която виждаме спрямо XC 40 Recharge.



За задвижването се грижат два електромотора, по един на всяка ос, а сумарната им оптималната мощ доближава 402 конски сили. Максималния въртящ миг е 660 нютона, а ускорението от 0 до 100км/ч. лишава 4.7 секунди. Максималната скорост е електронно лимитирана на 180км/ч.



Батерия с приложим потенциал от 72кВч. ще обезпечава пробег от към 420км, а бързо зареждане от 0 до 80% ще лишава 40 минути.

Интересно е че продажбите на новото Volvo ще бъдат реализирани напълно онлайн. Очаква се цените на модела да бъдат оповестени напълно скоро, а производството ще стартира в идващите месеци в завода в Белгия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР