По-рано днес стана ясно, че за разпоредбите от Закона за

...
По-рано днес стана ясно, че за разпоредбите от Закона за
Коментари Харесай

Мирчев: Радев се доразобличи като главен проводник на интересите ...

По-рано през днешния ден стана ясно, че за наредбите от Закона за надзор по използването на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна, с които се постановат „ енергийни вноски “ върху вноса на съветски природен газ в България, както и върху неговия транспорт за Европа през територията на страната ни.

 

, който съобщи, че Радев пази Газпром.

" Тежко квичене настъпва всякога, когато се резне някое съветско кранче у нас - дали нефт, нуклеарно гориво, газ или оръжейни доставки драмата е тежка и съответните обслужващи лобисти късат ризи по тв приемниците. В случая къса ризи основният лобист Радев, само че освен по тв приемника, а пред Конституционен съд ", написа още Мирчев във Фейсбук.

" Радев, обаче се е объркал - българският народен интерес е над съветския. И колкото и да обича Путин, няма по какъв начин това да е за сметка на България, най-малко до момента в който е президент ", споделя още той.

" Таксата ще бъде прегласувана и въведена, а Газпром ще си заплаща годишно по към 3 милиарда лева за опцията да транзитира газ през България. Тези 3 милиарда лева ще влизат в българския бюджет.

 

Реакцията на Радев не е подбудена от грижа за връзките ни с Унгария и Сърбия или Северна Македония, тъй като тези страни получават газа по фикцирани цени на входни точки на личните си граници, като превозването и всички разноски до там са грижа на Газпром и сходна такса не оказва никакво въздействие върху крайната цена за тях. Таксата ще е за съветската компания, която години наред задушаваше стопански България.

За Радев има и други неприятни вести - считаме да премахнем всяка взаимозависимост, която имаме от Русия - от енергетика до армейско въоръжение. Тогава може би и самият Радев ще усети, че в Съюз на съветските социалистически републики Брежнев от дълго време не е на власт ", показва Мирчев.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР