По-рано днес се появиха спекулации, че Порше ще обяви отбора

...
По-рано днес се появиха спекулации, че Порше ще обяви отбора
Коментари Харесай

От Уилямс отрекоха за Порше

По-рано през днешния ден се появиха спекулации, че Порше ще разгласи тима на Уилямс като собствен сътрудник за влизане във Формула 1 през 2026 година.

Тези спекулации се появиха откакто немският авто производител изтри всички изявления от Инстаграм акаунта на своя тим във Формула Е. Те бяха сменен от един криптивен пост, в който се загатва, че в границите на днешния ден (16 януари) от Щутгард ще бъде оповестена огромна вест.

View this post on Instagram
A post shared by TAG Heuer Porsche FE Team (@porsche.formulae)

От Уилямс обаче изрично отхвърлиха, че тимът се продава и допълниха, че са удовлетворени от партньорство с Мерцедес, което датира от 2014 година. От Гроув също по този начин обявиха, че са отворени към полемики по отношение на евентуален нов снабдител на мотори от 2026, когато ще влязат в действие новите правила за задвижващите системи.
 Уилямс притегли скъп кадър на Мерцедес Уилямс притегли скъп кадър на Мерцедес
„ Слуховете, че тимът на Уилямс се продава за погрешни. Ние сме отворени към полемики за нов снабдител от 2026 година, когато ще бъдат въведени новите правила. Ние сме удовлетворени от партньорство с Мерцедес, което датира от 2014, и оценяваме тяхната работа “, се споделя в късото известие от Гроув.
 Ваулс: Уилямс няма да е дъщерен тим на Мерцедес Ваулс: Уилямс няма да е дъщерен тим на Мерцедес
В Порше има съществено предпочитание за влизане във Формула 1 през 2026 година, като първата цел на шефовете в Щутгарт бе партньорство с Ред Бул. Преговорите сред двете страни през предходната година обаче пропаднаха поради „ разлики във философията “ на двете компании.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР