По рано-днес Съветът по сигурността, свикан от премиера Николай Денков,

...
По рано-днес Съветът по сигурността, свикан от премиера Николай Денков,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не ни е страх да падне правителството

По рано-днес Съветът по сигурността, призован от премиера Николай Денков, разиска коя е подобаващата дата за отпадането на дерогацията за съветския нефт. Отмяната на дерогацията преди 1 март следващата година крие опасности, съобщи след съвещанието Кирил Петков. Народното събрание по-късно отхвърли законопроекта за отпадане на дерогацията в период от три дни.

" За три дни нито могат да се договорят количества нефт, цените ще бъдат високи, рафинерията може да спре. Всичко това да се постави на тезгяха са политически игрички ", посочи Кирил Петков, представен от Българска телеграфна агенция.

Според него през днешния ден е изработен опит да се заложи " политически капан " на държавното управление. От една страна да сложат един нереалистичен период и ние да го отхвърлим, а те да кажат, че сме коалиция " Путин ". От друга страна, в случай че гласуваме с тях, цените да подскочат толкоз доста, че всички български жители след една или две седмици да създадат големи митинги. Ако съм гласоподавател ще кажа - " министър председателят е господин Денков, за какво се съгласи? ", изясни още Петков.

Той разяснява още, че при Движение за права и свободи и ГЕРБ става голяма консолидация и те работят като една партия. Според Кирил Петков същинският политически проблем е, че ГЕРБ са изгубили София и Варна. " Още не могат да преглътнат тази загуба и сега се чудят от къде да избият някаква политическа неустойчивост и да ни вършат политически клопки ", означи той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР