По-рано днес Румен Радев сезира Конституционния съд за промените в

...
По-рано днес Румен Радев сезира Конституционния съд за промените в
Коментари Харесай

Акад. Денков за ветото на Радев: Промените ограничават права, с к...

По-рано през днешния ден Румен Радев сезира Конституционния съд за измененията в Конституцията.

 

 

" Президентът е заинтригувана страна поради измененията, свързани със служебните държавни управления ", уточни министър председателят Денков.

" Всеобщо е политическото мнение на политическите сили, които поддържаха измененията в Конституцията, че беше нужна смяна, както правосъдната система, която, както виждаме, се оспорва, по този начин и във връзка с статута на служебните държавни управления, които се оказаха без парламентарен надзор в дълги интервали от време. Президентът явно има проблем в това отношение, тъй като се лимитират избрани права, с които мога да кажа, че беше злоупотребено през последните 2 години ", сподели още той. 

 

Според измененията, които бяха признати на 20 декември, президентът да може да избира длъжностен министър председател всред ръководителя на Народно събрание, ръководителя на Сметната палата (и заместника му), омбудсмана (и заместника му) и шефа и подуправителите на Българска народна банка. Ако не се стигне до избор на министър председател по този метод, Народно събрание излъчва служебно държавно управление.

Също по този начин, Народното събрание - след разпускането си, ще работи до свикването на ново Народно събрание. Това значи, че до момента в който има длъжностен кабинет, ще има и парламент, който да прави надзор над назначените от президента министри. 

 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР