По-рано днес Продължаваме промяната обяви номинацията си за министър-председател. Това

...
По-рано днес Продължаваме промяната обяви номинацията си за министър-председател. Това
Коментари Харесай

Денков с първи думи, след като беше номиниран за премиер


По-рано през днешния ден " Продължаваме промяната " разгласи номинацията си за министър-председател. Това е акад. Николай Денков, който бе министър на образованието в кабинета на Кирил Петков. Кандидатурата му към този момент е разисквана с " Демократична България ". 

" Кандидатурата към този момент беше разисквана с " Демократична България "  и през днешния ден ще се гласоподава с националните органи на партиите, които я поддържат ", уточни съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков. 

Приех тази номинация, която ще бъде показана на националните органи на партиите с концепцията, че би трябвало да потърсим решения на най-важните тематики за българското общество, които да бъдат приоритет в дневния ред на Народното събрание. Това е единствената основа, върху която може да се построи устойчиво държавно управление и парламент, който работи за хората. Започваме диалози с всички политически сили. Идеята е да забележим какво може да ни сплоти и тези от силите, които са подготвени да поддържат едно такова държавно управление, да поемат ангажимент, че ще работят за реализирането на политиките, които ние слагаме като предпочитани. Утре ще изпратя писмо-покана до всички парламентарно показани партии за обща среща ", разяснява от своя страна номинираният за министър председател акад. Денков.

Той посочи, че задачата е извънредно сложна. " Това, което можем да обещаем, е, че ще се отнасяме изцяло отговорно и ще създадем, каквото зависи от нас. 

" Полагаме всички старания вторият мандат да е сполучлив. Процесът, който организираме е всички да седната на една обща маса, в случай че това е допустимо и те имат предпочитание. В Народното събрание има седем партии, четири от тях през днешния ден седнахме към една обща маса. Това не е задоволително за поддръжка за кабинет, само че е едно положително начало. Дали ще се осъществя вторият мандат или ще стигнем до трети, нито партиите, нито депутатите в Народното събрание ще се сменят. Двата най-важни целта са приемането на България в Шенген и Еврозоната. Другите два не по-малко значими: пакет за облекчение на бизнеса и обществен пакет, които да оказват помощ на България да стане същинска европейска страна, освен на хартия. Смятаме, че тези цели могат да са основата, с цел да се реализира единодушие по политики, оттам-нататък и по личен състав на съответния кабинет, който да осъществя тези политики. Имайки поради равнището на борба и съмнение, е извънредно значимо част от тези политики да бъдат авансово признати като законодателство, има причина за какво законодателство, обвързвано със правосъдната промяна, което е и част от Плана за възобновяване и резистентност, не е признато до момента. То е извънредно мъчно, болезннено и разгражда тежки практики, които съществуват в правосъдната система. Един кабинет, който има упоритостта да работи за това България да влезе в Еврозоната и Шенген, в случай че това зкаонодателство не е признато, няма по какъв начин да извърши този ангажимент. Приемането на законодателството не е задоволително, само че е належащо изискване, с цел да може праителството по-късно да си свърши работата. Дали сме оптимисти? Има късмет мандатът да бъде осъществен. Ако ни питатае дали този късмет е огромен, виждате обстановката в Народното събрание, обстановката сред политическите сили. Шансът е най-малко с една партия по-голям, в сравнение с беше шансът за първия мандат. Този парламент и сформирането на това държавно управление имат смисъл, в случай че могат да работят за България и да осъществят тези цели ", уточни от соя страна Асен Василев.

На Председателския съвет, който се организира по-рано през днешния ден, са участвали представители на " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " Български напредък ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР